Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Γκέλες για Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σκόνταψε στην Ολλανδία απέναντι στην Τβέντε με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με γκέλα καθώς υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από τη Ρέιντζερς στο «Ολντ Τράφορντ». Τη νίκη της βραδιάς πέτυχε η Βαλένθια στην Προύσα συντρίβοντας με 4-0 την Μπουρσασπόρ. Στον όμιλο του Παναθηναϊκού η Κοπενχάγη νίκησε στη Δανία την Ρούμπιν Καζάν 1-0 με γκολ του Ν’ Ντογιέ στο 87’.

* Ο Σενεγαλέζος Ν’ Ντογιέ αναδείχθηκε σε ήρωα της Κοπενχάγης, καθώς στο 87ο λεπτό με κεφαλιά από φάουλ του Βίνγκααρντ χάρισε τη νίκη (1-0) στην ομάδα του. Οι Ρώσοι ήταν περισσότερο επικίνδυνοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί. Οι Δανοί είχαν μπλοκαριστεί στη μεσαία γραμμή και ουσιαστικά δεν απείλησαν με εξαίρεση τη φάση του γκολ.

* Η Ίντερ προηγήθηκε στο Ένσεντε της Τβέντε στην πρώτη αξιόλογη επίθεση με τον Σνάιντερ, όμως στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ καθώς παρουσίασε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ ήταν ευάλωτη αμυντικά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, ενώ οι Ολλανδοί έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς θα μπορούσαν να είχαν νικήσει. «Η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα με αντίπαλο την Ίντερ, όμως νομίζω ότι η ομάδα δικαιούταν τη νίκη» είπε ο προπονητής της Τβέντε Μισέλ Πρεντόμ.

* Στη Βρέμη η Βέρντερ βρέθηκε να χάνει 0-2 από την «σταχτομπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ, όμως τελικά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2). Ο κόουτς των Γερμανών Τόμας Σάαφ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του στο πρώτο μέρος έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο και τιμωρήθηκε. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε, όμως η απόδοσή της δεν ήταν αρκετή για να φθάσει στη νίκη. Όσον αφορά τους Άγγλους προδόθηκαν από την απειρία τους, καθώς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το προβάδισμα των δύο γκολ που απέκτησαν νωρίς-νωρίς.

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα της συγκριτικά με το ματς του περασμένου Σαββάτου με την Έβερτον, άσκησε ασφυκτική πίεση στη Ρέιντζερς στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να φθάσει στη νίκη. Οι Σκοτσέζοι έπαιξαν αμυντικά και μπλόκαραν τους παίκτες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί. Οι «κόκκινοι διάβολοι» εκτός από τους δύο βαθμούς έχασαν και τον Βαλένθια, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο στο 58’ όταν συγκρούστηκε με τον Κερκ Μπρόντφουτ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

* Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Βαλένθια στην Προύσα, όπου διέλυσε με 4-0 την Μπουρσασπόρ. Οι Τούρκοι στο πρώτο τους παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξαν φοβισμένα, με πολύ άγχος και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των Ισπανών.

* Η Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» επιβλήθηκε (2-0) σχετικά άνετα της Χαποέλ Τελ Αβίβ και ουσιαστικά δεν συνάντησε δυσκολίες, χωρίς όμως η απόδοσή της να φθάσει σε υψηλό επίπεδο.

* Στο «Ζερλάν» η Λιόν νίκησε 1-0 τη Σάλκε που αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα από το 34’ λόγω αποβολής του μέσου Χοβέντες. Οι Γάλλοι παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν κατάφεραν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ, ενώ η απόδοσή τους δεν κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη

1ος όμιλος
Τβέντε-Ιντερ 2-2 (20’ Γιάνσεν, 30’ αυτ. Μιλίτο-13’ Σνάιντερ, 41’ Ετό).
Βέρντερ-Τότεναμ 2-2 (43’ Αλμέιδα, 47’ Μαρίν-13’ αυτ. Πασάνεν, 18’ Κράουτς).

2ος όμιλος
Λιόν-Σάλκε 1-0 (21’ Μπαστός).
Μπενφίκα-Χαποέλ Τελ Αβίβ 2-0 (21’ Λουιζάο, 68’ Καρντόσο).

3oς όμιλος
Μάντσεστερ Γιουν.-Ρέιντζερς 0-0
Μπουρσασπόρ-Βαλένθια 0-4 (16’ Κόστα, 41’ Αντουρίθ, 68’ Χερνάντες, 76’ Σολδάδο).

4ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1 (22’, 45’ Μέσι, 33’ Βίγια, 78’ Πέδρο, 93’ Άλβες-20’ Γκοβού).
Κοπεγχάγη-Ρούμπιν Καζάν 1-0 (87’ Ν’ Ντογιέ).

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (21:45):

5ος όμιλος
Μπάγερν-Ρόμα
Κλουζ-Βασιλεία

6ος όμιλος
Μαρσέιγ-Σπαρτάκ Μόσχας
Ζιλίνα-Τσέλσι

7ος όμιλος
Ρεάλ-Άγιαξ
Μίλαν-Οσέρ

8ος όμιλος
Άρσεναλ-Μπράγκα
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Παρτίζαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...