Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΑΟ - Ομπράντοβιτς: Το άφησε στους παίκτες!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως οι παίκτες του έφτασαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό, οι παίκτες του θα πάρουν τον τίτλο, την ώρα που ο Ντέιβιντ Μπλατ εξηγούσε πως δεν πρόκειται για μάχη των προπονητών.

Ο «Ζοτς» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού τελικού (5.30μ.μ.) για...

...την παρουσία της ομάδος του στον τελικό:

«Εκ μέρους όλων των μελών του Παναθηναϊκού, είμαστε χαρούμενοι για την ευκαιρία για ακόμη έναν τελικό. Είναι μεγάλη ικανοποίηση με όσα συνέβησαν όλη τη χρονιά. Χάρη στους παίκτες μου είμαστε εδώ. Η Μακάμπι έχει ποιότητα. Έχει περιφερειακό παιχνίδι, μπορεί κοντά στο καλάθι, παίζει καλή άμυνα. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα χθεσινά λάθη».

...το πώς περιμένει τον τελικό έπειτα από ένα όχι τόσο καλό παιχνίδι στον ημιτελικό ομαδικώς ή από πλευράς Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Ίσως θα πρέπει να ζητήσω "συγγνώμη" εκ μέρους του Διαμαντίδη επειδή δεν έπαιξε καλά. Αύριο θα βάλει 30 πόντους, 15 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Ο Διαμαντίδης κάνει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Στα κρίσιμα ξέρει τι να κάνει τη μπάλα. Είναι αδύνατον να παίζεις στο Final Four και να είσαι πάντα καλός. Όλοι μιλούν για τον τελικό του 2007 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν είναι έτσι».

...τον χαμένο τελικό του 2001 από τη Μακάμπι είπε:

«Τον θυμάμαι. Η Μακάμπι είχε παίξει καλά. Άξιζε να νικήσει. Πρέπει, όμως, να θυμάστε κι άλλα παιχνίδια. Τον τελικό του 2000, τους ημιτελικούς του 2002 και 2005».

...την ομάδα του και τους στόχους της:

«Στην αρχή της χρονιάς η προπόνηση ήταν για να φτάσουμε στα playoffs.Πλάκα κάνω (γέλια). Παίξαμε πολύ καλά παιχνίδια στα playoffs. Όλοι έλεγαν πως η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί κι είχαν δίκιο. Αλλά εμείς προσπαθήσαμε να δουλέψουμε με τους παίκτες για το πώς την κερδίζαμε. Είμαστε εδώ τώρα κι είμαστε χαρούμενοι. Στόχος μας ήταν να πάρουμε τον τίτλο, όχι να περάσουμε τη Μπαρτσελόνα. Θα δούμε τι θα γίνει».

...τον Νικ Καλάθη:

«Μιλήσαμε μαζί του για το τι θέλουμε απ' αυτόν. Ελπίζω αύριο να παίξει καλά. Χθες έπαιξε καλά, ελπίζω αύριο ακόμη καλύτερα».

...αυτό που τον έχει κρατήσει δώδεκα χρόνια στον Παναθηναϊκό:

«Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά, αλλά και πόσο μας αρέσει. Να δουλεύουμε, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει 24 τελικούς κι έχουμε πάρει τους 20. Είναι δύσκολο να πεις κάτι εναντίον της ομάδος. Την πρώτη χρονιά μου, το 1999, πήραμε το τρόπαιο και κανείς δε μπορεί να γκρινιάξει. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με εμπιστεύεται».

...τον διαφορετικό φέτος «Σόφο»:

«Πρώτη διαφορά είναι πως δεν παίζει στα κόκκινα (γέλια). Παίζει στα κίτρινα. Είναι μία καλή ερώτηση για τους παίκτες. Τον ξέρουμε καλά, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θα επαναλάβουμε πράγματα που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».

...το πώς αισθάνεται για τα δεκατρία Final Four του σαν παίκτης κι ως προπονητής:

«Σισθάνομαι καλά (γέλια). Διασκεδάζω τα πάντα κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Ο προπονητής της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε για...

...τον αυριανό τελικό:

«Κι οι δύο ομάδες είναι χαρούμενες που είναι εδώ. Ο τελικός είναι κεφάλαιο άλλης μίας αντιπαλότητας των δύο. Περιμένω αύριο να γίνει ένας καλός τελικός. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία, έχει σπουδαίο προπονητή, έχει ποιότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έφτασαν μέχρι εδώ. Μπορεί να μην είμαστε καιρό μαζί όπως ο αντίπαλός μας. Είχαμε δυσκολίες, χάσαμε με τραυματισμό στο γόνατο έναν παίκτη μας (σ.σ. Πέρκινς), αλλά επιβιώσαμε. Οι παίκτες μου αξίζουν τα καλύτερα λόγια για τη θέλησή τους, για να αποδεχθούν το παιχνίδι που ήθελα να παίξουν. Περιμένω ο κόσμος να δει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε όλοι μας».

...τις ομοιότητες και διαφορές των δύο ομάδων:

«Υπάρχει διαφορά στην εμπειρία. Ιστορικά δεν υπάρχει γιατί αμφότερες οι ομάδες είναι συνεπείς τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν πολύ καλοί όλη τη χρονιά. Δεν μπορούμε ξαφνικά να ανακαλύψουμε τον τροχό».

...το πώς παίζουν οι δύο ομάδες:

«O Παναθηναϊκός στη διάρκεια των χρόνων είχε πολλές επιτυχίες. Έκανε πολλά για να φτάσει εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος, χωρίς αμφιβολία. Δεν είναι τι μπάσκετ παίζει, αλλά αν παίζει σωστά αυτό που θέλει. Εγώ θέλω να νικάω, αλλά αγαπώ το παιχνίδι όταν παίζεται σωστά. Αυτή είναι η χάρη του Παναθηναϊκού. Φέτος βλέπω πολλά κοινά στις δύο ομάδες. Οι προπονητές δίνουν σημασία στο τι γίνεται σωστά. Αύριο θα μετρήσει ποιος θα παίξει πιο σωστά».

...τις συμβουλές που παίρνει πριν από μεγάλα ματς από τον γιο του:

«Δεν μου έχει πει τίποτα ακόμα για τον Παναθηναϊκό. Όταν μεγαλώσει, πάντως, θα τον στείλω στον Ζέλικο».

...το ενδεχόμενο παράτασης (σ.σ. με τη δύση του ήλιου αρχίζει ημέρα πένθους στο Ισραήλ):

«Όταν έρθει η ώρα να παίξουμε παράταση, θα πάρω μία δύσκολη απόφαση».

...τη μάχη των πάγκων:

«Είπα και πριν ότι η σπουδαιότητα των προπονητών δε βασίζεται σε κάτι συγκεκριμένο. Το σημαντικό είναι πώς παίζουν κι αν το κάνουν σωστά. Ήταν καλύτερος παίκτης από εμένα. Είναι μάχη των παικτών. Το θέμα είναι να φέρω την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί, όπως χθες, να μιλήσει άλλη μία μεγάλη ομάδα. Ο "Ζοτς" έχει πάρει πολλούς τίτλους, εγώ δεν μπορώ να τον ξεπεράσω».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε για...

...τον αυριανό τελικό:

«Παίζουμε με μία σπουδαία ομάδα. Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κακό εαυτό μας και να πάρουμε τον τίτλο».

...τη δήλωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη για το ότι αισθάνεται περίεργα που στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του θα βρεθεί αντιμέτωπος με ελληνική ομάδα:

«Λογικό να σκέφτεται έτσι, γιατί όλοι θέλουν να γίνουν πρωταθλητές. Είμαστε εδώ για να το πάρουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Δε θα αφήσουμε τον Σοφοκλή και τους άλλους να πάρουν τον τίτλο

...τις τελευταίες εμφανίσεις του Νικ Καλάθη: «Δεν εκπλήσσομαι από τον Νικ. Προσπαθεί κάθε μέρα. Προσπαθεί να βρει νέα πράγματα για εκείνον και την ομάδα. Βελτιώνεται διαρκώς. Έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

Ο Τσακ Έιντσον μίλησε για...

...τον αυριανό τελικό:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους όσους βοήθησαν να είμαστε εδώ. Όλοι μιλούν στη Μακάμπι για Final Four και τελικούς. Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και για να κατακτήσεις τον τίτλο πρέπει να νικήσεις τον καλύτερο».

...την αντίδραση της ομάδος μετά τον τραυματισμό του Πέρκινς:

«Ομάδα που χάνει τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της πρέπει να συνεχίσει να είναι ομάδα. Χάσαμε τον Ντορόν "πονάει" μέσα κι έξω από το παρκέ. Θέλουμε να νικήσουμε για τον Ντορόν και για τον κόσμο μας».

...το πώς από ατομιστής έγινε ομαδικός παίκτης:

«Ο πατέρας μου με κλωτσούσε στον πισινό μου, όταν σούταρα πολύ. Η δουλειά μου στο παρκέ πρέπει να ισορροπεί. Πρέπει να πασάρω πολύ και να μη παίρνω βεβιασμένες προσπάθειες».
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...