Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Champions League: Βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Παρί

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο «στρίμωξε» για τα καλά την Παρί των μεγάλων αστέρων, αλλά ξεμένοντας από δυνάμεις στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Γαλλίας με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Για πάνω από μία ώρα οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν τους «Παριζιάνους», έπαιξαν ως ίσοι προς ίσους και «λαβώθηκαν» από την αμυντική αδράνειά τους, δεχόμενοι τρία γκολ από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ και αδικώντας την προσπάθεια

Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν είχε ανάλογη τύχη, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό το σουτ του Βάις «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου, ενώ στο 12΄ νέο σουτ του Σλοβάκου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 15΄ ήταν η σειρά του Φουστέρ να νιώσει την απογοήτευση, με το σουτ του Ισπανού να βρίσκει το δεξί δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Παρί πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Έντινσον Καβάνι να σκοράρει ένα ωραιότατο γκολ στο 19ο λεπτό: ο Ιμπραΐμοβιτς βρήκε με κάθετη πάσα τον Μάξουελ, που «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Ουρουγουανό κι αυτός νίκησε τον Ρομπέρτο για το 0-1.

Έξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός πήρε ό,τι του άξιζε, το ίδιο και ο Βάις που σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ: ο «αέρινος» επιθετικός μπήκε από δεξιά, ντρίμπλαρε τον Μάξουελ, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μαρκίνιος, πέρασε και τον Σίλβα και σκόραρε με πλασέ εν κινήσει.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Με ανηλεή πίεση από ψηλά, συνεχές τρέξιμο και κάλυψη όλων των χώρων όχι μόνο «μπλόκαρε» το παιχνίδι της Παρί ελέγχοντας το ρυθμό, αλλά έφτανε κι εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Όπως ήταν φυσικό, ύστερα από τόσο τρέξιμο ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη και οι Γάλλοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να απειλούν. Ένα σουτ του Καβάνι, στο 59΄, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρομπέρτο, ενώ δύο λεπτά αργότερα στη σέντρα του Βάις ο νεοεισελθών Κάμπελ πάσαρε με το κεφάλι στον επερχόμενο Φουστέρ, ο οποίος σούταρε άουτ.

Οι παίκτες του Μπλαν έγιναν επικίνδυνοι στο 67΄, με τον Λαβέτσι να κάνει τον γύρισμα και τον Ιμπραΐμοβιτς να μην προλαβαίνει την μπάλα από κοντά, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Τιάγκο Σίλβα τιμώρησε την αδράνεια του Σάμαρη, που τον «έχασε» σε εκτέλεση κόρνερ του Λαβέτσι και με κεφαλιά έκανε το 1-2, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ρομπέρτο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με γκολ «καρμπόν» στο 73ο λεπτό ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναδείχθηκε σε «δήμιο» του Ολυμπιακού, κάνοντας τη δουλειά που δεν μπορούσαν οι επιθετικοί της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός υπέκυψε πληρώνοντας την αδυναμία του στις «στημένες μπάλες», στοιχείο που υποτίθεται ότι αποτελεί από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του: πάλι κόρνερ ο Λαβέτσι, πάλι μόνος ο Σίλβα και 1-3.

Στο 81ο λεπτό η Παρί κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιμπραΐμοβιτς από τον Σάμαρη, αλλά ο Ρομπέρτο το απέκρουσε με εξαιρετικό τρόπο πέφτοντας στη δεξιά γωνία του. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Ισπανός πορτιέρε δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει το 1-4, με νέα κεφαλιά του Μαρκίνιος σε κόρνερ του Μάξουελ.

Η πειραϊκή ομάδα ηττήθηκε με βαρύ σκορ, σκορ που δεν άξιζε, αλλά πλήρωσε το τελευταίο «νεκρό» εικοσάλεπτο. Με την εμφάνισή της την πρώτη μία ώρα, πάντως, έδειξε ότι είναι σε θέση να παλέψει σκληρά για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση, χάνοντας εν τέλει από μια ανώτερη ομάδα και σε αγώνα που το συγκρότημα του Μίτσελ δεν ήταν φαβορί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...