Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ατυχήματα και μετάλλια στο Σότσι

Τα πρώτα ατυχήματα είναι γεγονός για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Είναι τέτοια η φύση των αγωνισμάτων, όπου παραδοσιακά δυστυχώς οι τραυματισμοί είναι πολλοί.


Κάποιες φορές, μάλιστα, ευτυχώς πολύ σπάνια, έχουμε και νεκρούς, όπως πριν από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ, όπου ο γεωργιανός αθλητής του Λούτζ Νόνταρ Κουμαριτασβίλι σκοτώθηκε στην προπόνηση όταν αναποδογύρισε το έλκηθρό του και χτύπησε πολύ άσχημα στο κεφάλι στα πλαϊνά τοιχώματα της πίστας.


Ευτυχώς αυτή τη φορά στο Σότσι ο Ινδός Σχίβα Κεσχαβάν κατάφερε να επανέλθει πάνω στο έλκηθρό του και δεν είχαμε νέα τραγωδία.

Ομως με το ξεκίνημα των προπονήσεων στο σούπερ γιγαντιαίο σλάλομ στο σκι, οι τραυματισμοί πολλαπλασιάστηκαν,

Τουλάχιστον δέκα αθλητές από τους πενηνταπέντε που άρχισαν να δοκιμάζουν τις καταβάσεις βγήκαν νοκ άουτ, με ποιό σοβαρό τον τραυματισμό του Γάλλου Μπρις Ροζέ που υπέστη ρήξη χιαστών και έσπασε ένα κόκκαλο στο δεξί γόνατο. Δυστυχώς οι αγώνες τελείωσαν άδοξα για τον Γάλλο σκιέρ, πριν καν…αρχίσουν.

Πιο φτηνά τη γλύτωσε ο Σλοβένο Ρόκ Πέρκο (βίντεο) που έχασε τον έλεγχο και έπεσε άτσαλα χτυπώντας άσχημα τη μύτη του, με το αίμα του να βάφει το χιόνι στην δύσκολη πίστα της «Ρόζα Κούτορ».

«Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν προσέχεις, αυτή η διαδρομή μπορεί να σε σκοτώσει» παραδέχτηκε ο Αμερικανός Μπόντι Μίλερ που είδε αρκετούς αντιπάλους αλλά και συμπατριώτες να γκρεμίζονται στο χιόνι.

Το απόλυτο ρεκόρ του Μπγιορντάλεν

Ο Λύκος και αν εγέρασε. Μπορεί να σαραντάρισε ο Νορβηγός Ολε Έιναρ Μπγιορντάλεν αλλά την τέχνη δεν την ξέχασε.

Στο Σότσι, κατέκτησε το 12ο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρα του και μάλιστα ήταν το 7ο χρυσό!

Φτάνοντας σε μια ντουζίνα τα ολυμπιακά του μετάλλια ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ που κατείχε μόνος του μέχρι το Σάββατο, ο βετεράνος πλέον συμπατριώτης του Μπγιόρν Ντάλι, ο οποίος συνεχίζει απλά να υπερτερεί στα χρυσά μετάλλια έχοντας οκτώ, από τα συνολικά 12 που έχει κατακτήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο νορβηγός πρωταθλητής του διάθλου νίκησε στα 10χλμ. Σπριντ και αυτός ήταν ο 22ος αγώνας του σε έξι συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ιταλίδα Γκαμπριέλα Παρούτσι να κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών με 25.

Ο Μπγιορντάλεν πάντως έγινε ο γηραιότερος χρυσός ολυμπιονίκης, αφήνοντας πίσω του τον Καναδό Νταφ Γκίμπσον ο οποίος είχε αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης στο σκέλετον το 2006 στο Τορίνο, σε ηλικία 39 χρονών και 190 ημερών.

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

«Βαριέμαι, πάρτε με ένα τηλέφωνο» έγραψε πάνω στο κράνος του ο ρώσος αθλητής του σνόουμπορντ Αλεξέι Σομπόλεφ, που ήθελε να «σκοτώσει» την ώρα του μέχρι να αγωνιστεί την επόμενη μέρα (Σάββατο).

Μέσα σε λίγες ώρες έλαβε πάνω από 2000 μηνύματα στο κινητό του, αλλά οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί με το κράνος όπου είχε γραμμένο το νούμερο.

«Δεν με πειράζει αφού όλοι πιά ξέρουν το τηλέφωνό μου» είπε ο Ρώσος.

ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο αμερικανός αθλητής του μπόμσλεϊντ, ξέχασε το…κλειδί και κατάφερε να κλειδωθεί στο μπάνιο του δωματίου ενώ έκανε ντους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, καθώς οι φωνές του δεν ακούγοντας και δεν είχε μαζί του τηλέφωνο, ήταν δυνατός και η πόρτα όχι. Ετσι την έσπασε για να βγεί!

«Δεν είχαν τηλέφωνο και απλά χρησιμοποίησα την προπόνηση που κάνουμε στο…σπρώξιμο στο άθλημά μας για να βγω» έγραψε στο twitter. Αλλωστε πράγματι στο ξεκίνημα του αγώνα στο μπόμπσλεϊντ οι αθλητές σπρώχνουν πολύ δυνατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...