Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Προβλημάτισε η Ιταλία 1-1 με την Παραγουάη

Απογοήτευσε η Ιταλία στον αγώνα εναντίον της Παραγουάης που έληξε ισόπαλος 1-1. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που πριν τέσσερα χρόνια κατέκτησε το τρόπαιο και με την εμφάνισή της προβλημάτισε. Οι Νοτιαμερικανοί προηγήθηκαν στο 39’ με κεφαλιά του Αλκαράζ, ενώ οι «ατζούρι» ισοφάρισαν στο 63ο λεπτό με κοντινό σουτ του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Την Τρίτη στις 14.30 το άλλο ματς του 6ου ομίλου ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και την Σλοβακία.

Η Ιταλία ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας σαφή πρωτοβουλία κινήσεων, ενώ η Παραγουάη αγωνιζόταν όλη πίσω από τη σέντρα και έψαχνε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση. Το ματς έγινε κάτω από δυνατή βροχή, γεγονός που ως ένα σημείο δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών. Η «σκουάντρα ατζούρα» μπορεί να είχε την υπεροχή, όμως ήταν ασύνδετη, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλλειπε η φαντασία από το παιχνίδι της και με μακρινές μπαλιές οι μέσοι και οι πλάγιοι έψαχναν το κεφάλι του Τζιλαρντίνο. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί αναχρονιστικό και το θέαμα ιδιαίτερα φτωχό. Οι Παραγουανοί στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ με στημένη μπάλα προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αλκαράζ.

Οι «ατζούρι» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο κινητικοί, προσπάθησαν να παίξουν με την μπάλα κάτω και να επιτεθούν από τα πλάγια. Σίγουρα η εικόνα που εμφάνισαν ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή του πρώτου μέρους του αγώνα και ως ένα σημείο συνέβαλε η είσοδος στο παιχνίδι του Μάουρο Καμορανέζι. Η παρουσία του μεσοεπιθετικού της Γιουβέντους έδωσε πνοή στην ομάδα και την βοήθησε να αναπτυχθεί καλύτερα, χωρίς ωστόσο η ομάδα να παρουσιάσει θεαματική βελτίωση. Η πίεση που άσκησαν οι Ιταλοί απέδωσε στο 63’ όταν ο Σιμόνε Πέπε εκτέλεσε κόρνερ, ο γκολκίπερ της Παραγουάης πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και ο Ντε Ρόσι με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια οι Ιταλοί πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους χάριζε τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

22’: Πρώτη ευκαιρία για την Παραγουάη, με τον Τόρες να κάνει σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, και τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν.
39’: ΓΚΟΛ (0-1) Εκτέλεση φάουλ του Τόρες, ο Αλκαράζ πιάνει την κεφαλιά και ανοίγει το σκορ
55’: Επικίνδυνο σουτ του Βέρα, η μπάλα λίγο άουτ.
63’: ΓΚΟΛ (1-1) Εκτέλεση φάουλ από τον Πέπε, ο Βιγιάρ κάνει άστοχη έξοδο και ο Ντε Ρόσι μέσα από τη μικρή περιοχή την στέλνει με προβολή στα δίχτυα.
83’: Καλό σουτ του Μοντολίβο, ο Βιγιάρ διώχνει σε κόρνερ.

ΣΚΟΡΕΡ: 63’ Ντε Ρόσι-39’Αλκαράζ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμορανέζι - Κασέρες
ΣΤΑΔΙΟ: Greenpoint, Κέιπ Τάουν
ΘΕΑΤΕΣ:64.000

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν (46΄ Μαρκέτι), Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο (59΄ Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72΄ Ντι Νατάλε), Πέπε
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Γκεράρντο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα, Κασέρες, Ριβέρος, Τόρες (60΄ Σαντάνα), Βαλντές (68΄ Σάντα Κρουζ), Μπάριος (76΄ Καρντόζο), Αλκαράζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...