Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Απογοήτευσε η Ιταλία 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία


Μια κακή Εθνική Ιταλίας δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των ερασιτεχνών Νεοζηλανδών στο ισόπαλο (1-1) μεταξύ τους παιχνίδι. Η Ν. Ζηλανδία προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Σέιν Σμέλτς (από θέση οφσάιντ) και οι «ατζούρι» που είχαν δοκάρι στο 27’ με τον Μοντολίβο, ισοφάρισαν στο 29’ με πέναλτι του Ιακουίντα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια χρειάζεται νίκη σε βάρος της Σλοβακίας στο τελευταίο ματς για να προκριθεί.
.
Η «σκουάντρα ατζούρα» πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της σε τελική φάση Μουντιάλ και… πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς, με τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου. Το ματς άρχισε στραβά για τους πρωταθλητές κόσμου, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Σέιν Σμελτς από θέση οφσάιντ άνοιξε το σκορ. Ο 29χρονος Νεοζηλανδός γεννημένος στη Γερμανία και παίκτης της αυστραλιανής Γκολντ Κοστ Γιουνάιτεντ, στα μέσα της δεκαετίας αγωνίστηκε στην Αγγλία με τη φανέλα των Μάνσφιλντ. Γουίμπλεντον και Γουίγκαν.

Στραβά άρχισε το ματς, όμως στραβά ξεκίνησε και η ημέρα για την ποδοσφαιρική Ιταλία, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Ρομπέρτο Ροζάτο. Ο παίκτης με το αγγελικό πρόσωπο υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς του «κάλτσιο» τις δεκαετίες ’60 και ’70, με θητεία σε Τορίνο (6 χρόνια) και Μίλαν (7 σεζόν). Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ιταλίας το 1968 και δευτεραθλητής κόσμου το 1970 στο Μουντιάλ του Μεξικό. Για να τιμήσουν τη μνήμη του οι «ατζούρι» αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Η Ιταλία μετά το γκολ που δέχτηκε άσκησε ασφυκτική πίεση στους Νεοζηλανδούς, τους έπαιξε στο μισό γήπεδο και κατάφερε να ισοφαρίσει με αμφισβητούμενο πέναλτι του Βιτσέντσο Ιακουίντα που κέρδισε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Στη συνέχεια οι «ατζούρι» διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος, όμως έδειξαν ότι είναι ομάδα χωρίς προσωπικότητα και φαντασία. Η είσοδος στο ημίχρονο των Μάουρο Καμορτανέζι και Αντόνιο Ντι Νατάλε στη θέση των Σιμόνε Πέπε και Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, έδωσαν κάποια πνοή στην ομάδα, χωρίς όμως να καταφέρει να βελτιωθεί θεαματικά. Οι Νεοζηλανδοί ταμπουρωμένοι στην άμυνα κατάφεραν να αποσπάσουν μια ανέλπιστη γι’ αυτούς ισοπαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...