Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καραγκούνης: Είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να νικήσουμε

Από τη σημερινή προπόνηση στο Ντέρμπαν Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει η Ελλάδα την Αργεντινή, αλλά όχι ακατόρθωτο δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης στην εφημερίδα “Ole”. Η μεγάλης κυκλοφορίας αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής αναφερόμενη στον Καραγκούνη κάνει λόγο για “τον Γκατούζο της Ελλάδας” , παρομοιάζοντας τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας με τον “σκληρό” χαφ της Μίλαν. “Ο “Γκατούζο της Ελλάδας” είναι γενναίος και κάνει και τον τεχνικό μέσα στο γήπεδο...”

Η “Ole” αφού υπενθυμίζει ότι τον Έλληνα αρχηγό τον ξέρουν καλά 4 Αργεντινοί ποδοσφαιριστές (Βερόν, Μπουρντίσο, Καμπιάσο, Ζανέτι) από την κοινή θητεία τους στην Ίντερ πριν από έξι χρόνια, σημειώνει: “Θαυμάζει τον Μαραντόνα, είναι ηγέτης και έχει τη φήμη του σκληρού. Κάνει δουλειά σαν μυρμήγκι. Το τέλειο παιχνίδι από τον «Κάρα» για να φτάσει η Ελλάδα στην πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ. Ήταν ο εγκέφαλος του θριάμβου...”

Ο Καραγκούνης μίλησε στα ιταλικά στον Αργεντινό δημοσιογράφο και φυσικά αναφέρθηκε στον Μαραντόνα: “Θα είναι συναρπαστικό να αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έβαλε εναντίον μας το τελευταίο του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Το θυμάμαι. Θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να τον αντικρίσω. Θα νιώσω σαν κάποιο που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το είδωλό του”.

Ρωτήθηκε για το βαθμό δυσκολίας και είπε ότι “δεν είναι αδύνατο να κερδίσουμε την Αργεντινή, αλλά θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο. Θέλουμε απλά έναν βαθμό”, χαρακτήρισε “καλύτερο παίκτη του κόσμου” αυτή τη στιγμή τον Μέσι και κατέληξε: “Θα είναι κάτι πολύ δύσκολο, για αυτό λέω πως αν καταφέρουμε και κερδίσουμε την Αργεντινή θα είναι κάτι ιστορικό”.

Ο Γκέκας

Ο Φάνης Γκέκας μιλώντας σήμερα στο Ντέρμπαν στα ΜΜΕ έκανα τις δικές τους ...παραινέσεις προς τους Έλληνες δημοσιογράφους: "Εμείς προσγειωμένοι ήμασταν καθ' όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών, σκοπός είναι να προσγειωθείτε εσείς. Όλοι στην ομάδα από την αρχή τα είχαμε καλά με τους εαυτούς μας. Θέλαμε να πετύχουμε το στόχο μας και πρώτα από όλα παίξαμε για τους εαυτούς μας γιατί αξίζαμε να κάνουμε κάτι για εμάς και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.  Όποιοι είναι κοντά μας είναι για να μας υποστηρίξουν, πιστεύω ότι δεν  ήρθαν για να μας αποδοκιμάσουν. Το απέδειξαν. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύω στον αγωνιστικό χώρο να δώσουμε τα πάντα προκειμένου να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Κατά τον Έλληνα επιθετικό, το ματς με την Αργεντινή είναι πολύ δύσκολο, αλλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μίας ομάδας φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο.  “Η χαρά της νίκης επί της Νιγηρίας διαρκεί πολύ λίγο γιατί πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα με την Αργεντινή, το φαβορί απ' ό,τι φαίνεται του ομίλου, αλλά και γενικά της διοργάνωσης όπως δείχνουν τα πράγματα. Για μένα η Αργεντινή είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του Μουντιάλ αυτή την στιγμή, έτσι δείχνουν τα πράγματα. Υπάρχουν σίγουρα αδυναμίες και εκεί πρέπει να κοιτάξουμε για να χτυπήσουμε πάνω σε αυτές.  Όταν πας για ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα ή δύο, τότε συνήθως χάνεις. Άρα θα πάμε για το στόχο μας, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Από εκεί και πέρα, αν κερδίσει και η Κορέα, τι να πούμε; Εμείς πάμε για να νικήσουμε. Το να κερδίσεις την Αργεντινή είναι μία μεγάλη επιτυχία, οπωσδήποτε είναι υπέρβαση, αλλά σε αυτό το Μουντιάλ βλέπουμε ότι συμβαίνουν τα πάντα". 

Ο Παπασταθόπουλος

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει λάθη στον αγώνα με την Αργεντινή και να εκμεταλλευτεί τα καλά της στοιχεία. “Πάνω απ' όλα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που πετύχαμε την πρώτη μας νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ και δυο γκολ. Τώρα παίζουμε με μια ομάδα που διεκδικεί το τρόπαιο. Θα πάμε να το χαρούμε, να παίξουμε καλά και για μας και για τους Έλληνες και αν είναι να έρεθει κάτι καλό, ας έρθει".

Η Εθνική απέναντι στον Μιλίτο (με τον οποίο πρόπερσι ήταν συμπαίκτης στην Τζένοα) και τους υπόλοιπους επιθετικούς σταρ θα πρέπει να αμυνθεί ομαδικά και να κάνει το παιχνίδι της. “Η εθνική μπορεί να παίξει καλύτερα και να δείξει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Μετά την πρώτη νίκη που κάναμε θα είμαστε πιο ελευθερωμένοι και θα παίξουμε για να το χαρούμε, γιατί τα ματς με τη Νιγηρία ήταν σαν τελικός.”

Ο Παπασταθόπουλος είχε διάθεση και για χιούμορ στη συνέντευξη Τύπου. Ρωτήθηκε ποιο σκορ επιθυμεί και είπε: “Αν με ρωτούσες, θα έλεγα 5-0. Εντάξει, κάνουμε πλάκα. Αυτά είναι όλα αστεία. Στο γήπεδο είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα. Τώρα αν κερδίσουμε ή χάσουμε με ευρύ ή μικρό σκορ, θα το δούμε μέσα στο γήπεδο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...