Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ζωντανή για την πρόκριση η Δανία με ανατροπή

O 
Ντένις Ρόμενταλ μόλις έχει σημειώσει το νικητήριο γκολ της Δανίας και 
πανηγυρίζει. Ζωντανές διατήρησε η Δανία τις ελπίδες της για πρόκριση, μετά την επικράτησή της σε βάρος του Καμερούν με 2-1 ενώ έχανε με 1-0. Οι Δανοί για να περάσουν χρειάζονται νίκη σε βάρος της Ιαπωνίας στο τελευταίο ματς. Το Καμερούν (η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε) προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον Σαμουέλ Ετό (είχε δοκάρι στο 42’), ενώ οι Δανοί ισοφάρισαν στο 33’ με τον Νίκλας Μπρέντνερ και πήραν το ματς στο 61’ με γκολ του Ντένις Ρόμενταλ.

Το παιχνίδι είχε έντονες συγκινήσεις, όμορφο θέαμα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το ματς άναψε νωρίς, όταν ο Σαμουέλ Ετό έδωσε το προβάδισμα στο Καμερούν στο 10ο λεπτό. Οι Δανοί δεν πτοήθηκαν, έδειξαν μεγάλη ψυχραιμία και άρχισαν να πιέζουν τους Αφρικανούς που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην άμυνα. Οι χαφ των Δανών έβρισκαν διαδρόμους εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια της αμυντικής γραμμής των αντιπάλων και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, με τον Νίκλας Μπρέντνερ να αξιοποιεί μια από αυτές και να ισοφαρίζει στο 33΄.

Οι δύο αντίπαλοι τα έδωσαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ευρωπαίους να ελέγχουν το ματς μέχρι το 70’ και στη συνέχεια να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το 2-1 που πέτυχε ο Ντένις Ρόμενταλ στο 61ο λεπτό. Οι Αφρικανοί πέρασαν μπροστά, άσκησαν ασφυκτικοί πίεση και οι Δανοί προσπαθούσαν με την τακτική των αντεπιθέσεων να απειλήσουν. Ωστόσο η κούραση άρχισε να γίνεται εμφανής στα πόδια των παικτών του Μόρτεν Όλσεν, που στα τελευταία λεπτά προτιμούσαν να κρατήσουν την μπάλα ροκανίζοντας το χρόνο, παρά να επιτεθούν ρισκάροντας να μείνουν εκτεθειμένοι στα μετόπισθεν. Το Καμερούν όσο και αν προσπάθησε τελικά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε.
ΣΤΗ ΦΩΤΟ: O Ντένις Ρόμενταλ μόλις έχει σημειώσει το νικητήριο γκολ της Δανίας και πανηγυρίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...