Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Βενγκέρ: Αγχωμένες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες

Ο φόβος της αποτυχίας και η απόλυτη ανάγκη να προκριθούν στους «16», γεμίζει άγχος τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αυτή είναι η άποψη του Αρσέν Βενγκέρ, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι χώρες που δεν συγκαταλέγονται στα φαβορί παίζουν περισσότερο ελεύθερα.

Ο προπονητής της Άρσεναλ αναφέρθηκε στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίες έχουν υψηλές προσδοκίες και επισήμανε ότι με εξαίρεση τη «ντατσιονάλμανσαφτ», οι υπόλοιπες απογοήτευσαν.

«Οι παίκτες αυτών των χωρών αισθάνονται μεγάλη πίεση, αυτό τους αγχώνει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους στο γήπεδο. Όλοι φοβούνται μήπως και τυχόν υποπέσουν σε λάθος και κοστίσει» είπε ο Γάλλος κόουτς και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ουσιαστικά οι μεγάλες ομάδες στη φάση των ομίλων μπαίνουν στο γήπεδο με ένα σκοπό, να καταφέρουν πάση θυσία να προκριθούν και το τελευταίο πράγμα που τις ενδιαφέρει είναι το ποιοτικό ποδόσφαιρο».

Ο Βενγκέρ έφερε για παράδειγμα την Αγγλία, που μετά το 1966 δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα τρόπαιο και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ένας ολόκληρος λαός περιμένει την επιτυχία. «Το βάρος αυτής της ευθύνης φορτώνει με άγχος τους παίκτες, καθώς οι φίλαθλοι περιμένουν να επιστρέψει η ομάδα με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πίεση, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν».

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο Γάλλος κόουτς των «κανονιέρηδων» δεν της δίνει πολλές ελπίδες για επιτυχία, καθώς έδειξε ότι δεν μπορεί να νικήσει. «Οι ποδοσφαιριστές αποδείχθηκε ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αδυνατούν να φέρουν αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...