Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η Νέα Ζηλανδία ισοφάρισε στο 93’ 1-1 τη Σλοβακία

O Νεοζηλανδός Γουίνστον Ριντ (αριστερά στη ΦΩΤΟ) ισοφαρίζει στο 93' σε 1-1 τη ΣλοβακίαΈνας 21χρονος αμυντικός που παίζει στο πρωτάθλημα της Δανίας (Μίντιλαντ) χάρισε στο 93ο λεπτό στη Ν.Ζηλανδία τον πρώτο της βαθμό σε αγώνα Μουντιάλ. Ο Γουίνστον Ριντ ισοφάρισε με κεφαλιά στα τελευταία δευτερόλεπτα και χάλασε τη γιορτή των Σλοβάκων που είχαν προηγηθεί στο 50' με κεφαλιά του Ρόμπερτ Βίτεκ από θέση οφσάιντ. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ριντ κλήθηκε στην Εθνική με ...sms που έστειλε ο ίδιος στον προπονητή του! "Κάλεσε με και δεν θα χάσεις!" του έγραψε και ο Ρίκι Χέρμπερτ δεν τον αγνόησε. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ για τους Σλοβάκους που κρατούσαν τη νίκη στα πόδια τους από το 50’ με γκολ του Ρόμπερτ Βίτεκ και γκρεμίστηκαν τα όνειρα τους στο 3ο λεπτό του πρόσθετου χρόνου. Στο φινάλε του αγώνα δέχτηκαν την ισοφάριση με κεφαλιά του Γουίνστον Ριντ και πλέον στον 6ο όμιλο υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία. Το ματς δεν αντέχει σε υψηλή κριτική, καθώς το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν φτωχό. Η Σλοβακία ήταν περισσότερο κινητική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ η Νέα Ζηλανδία προσπαθούσε να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιεί ορθόδοξο ποδοσφαιρικά τρόπο. Ουσιαστικά οι Σλοβάκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Με τη Σλοβακία αγωνίστηκε σ' όλο το ματς και ο 33χρονος χαφ Ζντένο Στρμπα, που βγάζει το ψωμί του στο ελληνικό πρωτάθλημα με την Ξάνθη.
Το φιλμ του αγώνα
3' Σουτ του Κίλεν από μακρινή απόσταση, άουτ.5' Κεφαλιά του Κίλεν, μπλόκαρε ο Μούχα.

6' Σουτ του Βάις, μπλόκαρε ο Πάστον.
22' Σουτ του Χάμσικ από πλάγια θέση κατέληξε άουτ.
28' Ατομική προσπάθεια του Βάις, ο Σέστακ σούταρε άουτ.
35' Μακρινό σουτ του Βίτεκ, άουτ.
43' Μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Χάμσικ, ο Πάστον έδιωξε σε κόρνερ.
50' ΓΚΟΛ (0-1). Σε σέντρα του Σέστακ από δεξιά, ο Βίτεκ με κεφαλιά από θέση οφσάιντ ανοίγει το σκορ για την Σλοβακία.
64' Ο Χάμσικ από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ.
79' Σουτ του Φάλον κατέληξε άουτ.
88' Κεφαλιά του Σμελτζ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μούχα.
93' ΓΚΟΛ (1-1) . Σέντρα του Σμέλτς, κεφαλιά από τον Ριντ και η ισοφάριση για τους Νεοζηλανδούς!
ΣΚΟΡΕΡ: 93’ Ριντ - 50’ Βίτεκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζέρομ Ντάμον (Νότια Αφρική)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λόκχεντ, Ριντ - Στρμπα
ΣΤΑΔΙΟ: Royal Bafokeng, Ρούστενμπουργκ
ΘΕΑΤΕΣ:23.871

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Πάστον, Ριντ, Βίτσελιτς (78΄ Κρίστι), Νέλσεν, Λόκχεντ, Σμιθ, Μπέρτος, Έλιοτ, Φάλον, Κίλεν (72΄ Γουντ), Σμελτζ.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλαντιμίρ Βάις): Μούχα, Ζάμπαβνικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Τσεχ, Στρμπα, Βάις (91΄ Κούτσκα), Χάμσικ, Γέντριζεκ, Βίτεκ (84΄ Στοχ), Σέστακ (81΄ Χολόσκο).
Είπαν

Ρίκι Χέρμπερτ (προπονητής Ν. Ζηλανδίας): "Θα ήταν κρίμα αν δεν καταφέρναμε να αποσπάσουμε έστω την ισοπαλία από αυτό το παιχνίδι και ιδιαίτερα εξ αιτίας του γκολ που δεχτήκαμε. Όμως τα παιδιά δεν παράτησαν το ματς, προσπάθησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους αγώνες, όμως με την εμφάνισή μας σήμερα δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αισθάνομαι περήφανος για την ομάδα μου".

Βλάντιμιρ Βάις (προπονητής Σλοβακίας): "Για εμάς έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι είναι μια μικρή τραγωδία, καθώς χάσαμε τη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα. Σε όλη τη διάρκεια του ματς παίξαμε καλύτερα από τους αντιπάλους μας, όμως δυστυχώς δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...