Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πανέμορφα γκολ, “φτωχή” νίκη της Βραζιλίας


Παίζοντας περισσότερο ...ευρωπαϊκά και λιγότερο περίτεχνα και θεαματικά, η Βραζιλία ξεκίνησε με “φτωχή” νίκη στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2-1 φέρει την υπογραφή των Μαϊκόν και Ελάνο που πέτυχαν υπέροχα γκολ (55' 72'), ενώ πανέμορφο ήταν και της Βόρειας Κορέας που μείωσε με τον Γι στο 89'.
Σε χειμωνιάτικες συνθήκες και σε υψόμετρο 1.750 μέτρων στο “Έλις Παρκ” του Γιοχάνεσμπουργκ. αρκετοί από τους σταρ της “Σελεσάο” και μεταξύ άλλων ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κατέβηκαν με γάντια για να προστατευθούν από το κρύο. Το ίδιο ...κρύα ήταν και η εμφάνιση της Βραζιλίας στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς ιδέες, αρκετά στατική και μ' έναν Κακά εκτός κλίματος αγώνα. Ο σταρ της Ρεάλ δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο στη δημιουργία, ο Λουίς Φαμπιάνο πέρασε απαρατήρητος στην κορυφή της επίθεσης, όπου πάλευε μόνος του ο Ρομπίνιο.

Τα καλά νέα για την Βραζιλία έρχονται από τα άκρα. Ιδίως από δεξιά, με τον Μαϊκόν να παίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την φανταστική χρονιά στην Ίντερ και να επιβεβαιώνει πως τούτη τη στιγμή είναι ο πληρέστερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Τα κάνει όλα και ...συμφέρει  ο ...τύποις δεξιός μπακ της “Σελεσάο” που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 55ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ, το πιο θεαματικό μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Από δεξιά και από τη γραμμή του άουτ, το' θελε να σημαδέψει και να βρει δίχτυα και το πέτυχε!

Πολύ καλός και ο Μπάστος στην αριστερή πτέρυγα, στο γνωστό αθόρυβο αλλά ουσιαστικό ρόλο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (ανεβασμένος πολύ στο β' ημίχρονο) και εξαιρετικά χρήσιμος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ο Ελάνο που χρίστηκε σκόρερ στο72' όταν εκμεταλλεύτηκε τη μαγική διαγώνια πάσα του Ρομπίνιο. Εκεί “κλείδωσε” η νίκη της Βραζιλίας, αλλά το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ένας Κορεάτης! Ο Γιουν Ναμ Γι, 25 ετών, με έξοχο τρόπο μείωσε για τη (μαχητική, πλην όμως περιορισμένων δυνατοτήτων) ομάδα της Βόρειας Κορέας, γκολ που θα θυμάται σ' όλη του τη ζωή ο34χρονος μέσος.
Το φιλμ του αγώνα
12' Ο Τάε Σε από τα δεξιά σούταρε αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ μπλόκαρε.13’  Ο  Ελάνο έπιασε αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή και ο  Ρι Μιόνγκ-Γουκ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.21' Ο Ρομπίνιο έπιασε σουτ από κοντινή απόσταση, όμως ο Μιόνγκ Γκουκ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα27' Ο Μαϊκόν επιχείρησε σέντρα σουτ και Μιόνγκ Κουκ μπλόκαρε με υπερένταση.35’ Καλό σουτ του Μπάστος έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.51’ Ο Μπάστος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι55’ ΓΚΟΛ (1-0) Ο Μαϊκόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με φανταστικό σουτ από πλάγια θέση, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ.63’ Ο Ρομπίνιο έδωσε στον Φαμπιάνο, οποίος έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.72’ ΓΚΟΛ (2-0) .Κάθετη πάσα του Ρομπίνιο στον Ελάνο, ο οποίος πλάσαρε θαυμάσια και έκανε το 2-0 για τη «σελεσάο».80' Μακρινό σουτ του Νιλμάρ, ο Μιόνγκ Γκουκ μπλόκαρε με δυσκολία85' Ο Νίλμαρ επιχείρησε μακρινό σουτ, όμως ο γκολκίπερ της Β. Κορέας δεν ανησύχησε.86' Ο Τάε Σε βγήκε τετ α τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει89’ ΓΚΟΛ (2-1). Ο Γι Γιούν-Ναμ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Ζούλιο Σέζαρ.
ΣΚΟΡΕΡ: 55’ Μαϊκόν, 72’ Ελάνο-89’ Γι Γιούν Ναμ,ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: ΡαμίρεςΣΤΑΔΙΟ: Ellis Park, ΓιοχάνεσμπουργκΘΕΑΤΕΣ:54.331
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (84΄ Ραμίρες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (73΄ Ντάνι Αλβες), Κακά (78΄ Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ-χουν): Ρι Μιόνγκ-Γκουκ, Ρι Κβανγκ-Τσον, Τσα Τζονγκ-Χιοκ, Πακ Τσολ-Τζιν, Ρι Τζουν-Ιλ, Γι Γιουν-ναμ, Μουν Ιν-Γκουκ (80΄ Κιμ Κουμ-ιλ), Αν Γιονγκ-Χακ, Πακ Ναμ-Τσολ, Χονγκ Γιονγκ-Τζο, Τζονγκ Ταε-Σε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...