Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αγγλία ... υπό το μηδέν

Απογοητευτική εικόνα έδειξε η Αγγλία και στο δευτερο παιχνίδι της στο παγκόσμιο κύπελλο. Ετσι, το αποψινό 0-0 με την Αλγερία στο Κεηπ Τάουν κρίνεται ως απόλυτα φυσιολογικό.

Ο κανόνας στο ποδόσφαιρο, λέει, πως για να σκοράρεις πρέπει να μπείς στην περιοχή, πρέπει σε τελική ανάλυση να δημιουργήσεις μιά φάση. Κι οι παίκτες της Αγγλίας δεν το έκαναν σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς. Κάτι μικροευκαιρίες, μιά φορά με τον Λαμπάρντ στο α' μέρος (38' σουτ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Εμπολί) και άλλη μία στο β' μέρος με τον Χέσκι (στο 70' όταν τον πρόλαβε ο Γιάχια, πριν γυρίσει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Ρούνι).

Επίσης, σύμφωνα με κάποιους άλλους κανόνες του ποδοσφαίρου, πρέπει πρώτος να πηγαίνεις στη μπάλα και να έχεις κίνηση χωρίς τη μπάλα. Ε ούτε κι αυτό το έκαναν οι παίκτες της Αγγλίας! Δίκαια λοιπόν,. ο Φαμπιο Καπέλο ήταν απογοητευμένος στο τέλος του ματς. Οι παίκτες του ήταν απίστευα εκνευριστικοί στις κινήσεις τους και δεν κατάφεραν να τον ευχαριστήσουν ούτε στην 64η επέτειο των γενεθλίων του (γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1946).

Να σημειώσουμε ότι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζέημς αντί του Γκριν που έκανε το λάθος με το οποίο ισοφάρισαν οι ΗΠΑ στο ματς της πρεμιέρας, ενώ ο αμυντικός μέσος Γκάρεθ Μπάρι πήρε θέση στην αρχική ενδεκάδα αντί του Μίλνερ. Τέλος, ο Κάραχερ έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Τερι, αφού ο Κινγκ εξακολουθεί να είναι τραυματίας.

Οι παίκτες της Αλγερίας παρουσίασαν καλύτερη εικόνα από την πρεμιέρα με την Σλοβενία. Εδειξαν αγωνιστικότητα, δύναμη, διεκδίκησαν τις φάσεις και γενικά δίκαια επιβραβευτηκαν με τον ένα βαθμό. Ο Ρέφικ Τζιμπούρ δεν αγωνίστηκε τελικά, ενώ στη θέση του χρησιμοποιήθηκε ο Μπουντεμπούζ. Αλλαγή και κάτω από τα δοκάρια, με τον Εμπολί αντί του Γκέζαλ.

 Διαιτητής:  Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Κίτρινες: Κάραχερ -  Λασέν

Αγγλία:  Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λένον (63' Φίλιπς), Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι (84' Κράουτς), Κάραχερ, Χέσκι (74' Ντεφόε)

Αλγερία: : Εμπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάτζ, Γιάχια, Χαλισέ, Μπουντεμπούζ (74' Αμπντούν), Λάσεν, Ματμούρ, Ζιανί (80' Γκεντουρά), Γιεμπντά (88' Μεσμπά), Καντίρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...