Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Χωρίς Ρόμπεν «πετάει» η Εθνική Ολλανδίας στη Ν. Αφρική


Πρόβλημα με τον Άριεν Ρόμπεν αντιμετωπίζει η Εθνική Ολλανδίας. Ο διεθνής άσος της Μπάγερν κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Ουγγαρία που έληξε με νίκη των «οράνιε» 6-1, τραυματίστηκε στον αριστερό προσαγωγό. Ο προπονητής Μπερτ Φαν Μάρβιικ εξέφρασε τον προβληματισμό του και αποφάσισε να μην ακολουθήσει ο Ρόμπεν την αποστολή στη Νότιο Αφρική, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία στο Άμστερνταμ.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι και μάλιστα πέτυχε δύο γκολ, όμως στο 85ο λεπτό ένοιωσε έντονη ενόχληση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Φαν Μάρβιικ με δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον τραυματισμό του Ρόμπεν τόνισε σχετικά: «Έκανε μια κίνηση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αριστερό προσαγωγό. Η θεραπεία που θα υποβληθεί εκτιμώ ότι θα συντελέσει ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν έχω χάσει ακόμα τις ελπίδες μου».

Στη συνέχεια ο προπονητής των «οράνιε» είπε ότι Ρόμπεν δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στη Νότιο Αφρική, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία στο Άμστερνταμ. «Ελπίζω σε μερικές ημέρες να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μεταβεί στη Νότιο Αφρική» δήλωσε ο Φαν Μάρβιικ. Η Ολλανδία θα δώσει το πρώτο ματς στο Μουντιάλ στις 14 του μηνός με αντίπαλο τη Δανία.

Όσον αφορά το φιλικό με τους Ούγγρους, για τους «οράνιε» σκόραραν οι Φαν Πέρσι (22`), Σνάιντερ (56`), Ρόμπεν (64`, 78`), Φαν Μπόμελ (71`) και Ελία (74`), ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με τον Τζούτζακ.

Αήττητη για 12 ματς η Νότιος Αφρική

Έξι μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ οι ομάδες δίνουν τα τελευταία φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Η "οικοδέσποινα" Νότιος Αφρική νίκησε 1-0 τη Δανία και διατήρησε το αήττητο για 12 συνεχή αγώνες. Το τέρμα των Νοτιοαφρικανών πέτυχε στο 76ο λεπτό ο Μφέλα. Η ομάδα των Η.Π.Α. έδειξε έτοιμη για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, καθώς επικράτησε της Αυστραλίας με 3-1 με τον Έντσον Μπαντλ (πέτυχε δύο γκολ) να σκοράρει για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα, ενώ το τρίτο σημείωσε ο Έρκουλες Γκόμεζ.

Αποτελέσματα και σκόρερ στα φιλικά του Σαββάτου:

Νότιος Αφρική-Δανία 1-0 (76' Μφέλα)
Η.ΠΑ.-Αυστραλία 3-1 (4', 31' Μπαντλ, 90' Γκόμεζ-19' Κέιχιλ)
Γκάνα-Λετονία 1-0 (88' Αμπέγε)
Σλοβακία-Κόστα Ρίκα 3-0 (17' αυτ. Σεκέιρα, 47' Βίτεκ, 87' πέν. Σέστακ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...