Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ακόμα πιο κοντά

Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πειραιώτης εφοπλιστής έχει μπει με δυναμικό τρόπο και είναι διατεθειμένος να βάλει περίπου 130 εκατ. ευρώ. 
50 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ υπό μορφή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, 35 εκατ. ευρώ για χρέη, δάνεια, 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του 50% της Καραϊσκάκης Α.Ε., 20 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και ποσόν 15 εκατ. ευρώ που παρουσιάζεται σαν μαύρη τρύπα ενόψει της νέας σεζόν. Το αγκάθι για την ιστορική συμφωνία των δύο πλευρών είναι το ποσόν που αναλογεί στον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο 43χρονος εφοπλιστής καλύπτει 10 εκατ. ευρώ για την αγορά της Καραϊσκάκης Α.Ε., όμως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θα πουλήσει αν δεν καλυφθεί στον οικονομικό τομέα. Τα 10 εκατ. ευρώ είναι λίγα για να αποχωρήσει ο κ. Κόκκαλης από την ΠΑΕ. Στην αυριανή δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών, ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» θα ανοίξει τα χαρτιά του. 

Ο κ. Μαρινάκης θέλει να γίνει κάτοχος 100% της Καραϊσκάκης Α.Ε., γι΄ αυτό συναντήθηκε προχθές το βράδυ με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κατέχει το 50%. 

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα συνεχίσει να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τη νέα σεζόν. Ο έλληνας Τζοφ άλλαξε απόφαση ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Με δήλωση που έκανε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Κόκκαλης, μου ζήτησε είτε να συνεχίσω να παίζω για ακόμη έναν χρόνο είτε να αναλάβω τη θέση του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αποφάσισα και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού, να συνεχίσω, καθώς πιστεύω ότι έχω τόσο τη δύναμη όσο και τη θέληση για να προσφέρω ουσιαστικά, προκειμένου η ομάδα μας να έχει μία επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο». 

Στον μεταγραφικό τομέα, μία ανάσα από την απόκτηση του βάσκου μεσοεπιθετικού Φρανθίσκο Γέστε βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν ότι η διαφορά των 300.000 ευρώ που υπάρχει θα καλυφθεί. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λήξει το θέμα της μεταγραφής των Μιραλάς, Ντεζέγκα. 

Ως υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού παρουσιάζει τον στόπερ της Μπολόνια Βαγγέλη Μόρα, η ιταλική ιστοσελίδα calcionews24. com. 

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο στόχαστρο των Μαρσέιγ, Μονακό βρίσκονται οι Τοροσίδης, Ζαϊρί, αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...