Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Στρατηγός χωρίς αστέρια

«Τα πάντα ρει» ήταν η φράση που αποστήθισε ο Οτο Ρεχάγκελ τα δέκα χρόνια που ακούει την ελληνική γλώσσα και την κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη συνέντευξη Τύπου με χαμόγελο. Τι τραγική ειρωνεία. Ο άνθρωπος που έβαλε σφήνα στο μυαλό τού Γερμανού τη ρήση του Ηράκλειτου απέφυγε να αναλύσει τη φιλοσοφία του Εφέσιου. «Δεν μπορείς να μπεις στο ίδιο ποτάμι δυο φορές» είναι μία από τις ερμηνείες του: «τα πάντα ρει» και ο Ρεχάγκελ γέννημαθρέμμα της θεωρίας του Υπερανθρώπου δεν θα μπορούσε να το κατανοήσει εύκολα... Μετά τον αγώνα με την Αργεντινή οι δρόμοι του με την εθνική ομάδα πιθανότατα χωρίζουν. Ο στρατηγός Οτο δεν λάμπει πια ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και τα αστέρια του όπως παλιά. Οι παίκτες που με εμμονή στήριξε τον εγκαταλείπουν ένας-ένας. 

Η ΕΠΟ θέλησε να πάει την ομάδα στο Μουντιάλ ο προπονητής που ήταν στον πάγκο της στην προκριματική φάση. Και αυτό ήταν μια δίκαιη απόφαση, αν και εκ των υστέρων (με βάση αποτελέσματα, τακτικές, εμφανίσεις) κάλλιστα θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως ήταν λάθος. 

«Θα περιμένουμε το Μουντιάλ και θα συζητήσουμε ύστερα από αυτό» ήταν η απάντηση κορυφαίων παραγόντων της ελληνικής Ομοσπονδίας στο ερώτημα τι θα γίνει με τον Ρεχάγκελ. Αν δηλαδή θα ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του που έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο και παρατάθηκε μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Μουντιάλ. 

Ανεπισήμως όμως πρόσθεταν πάντα τη φράση «αν πάει καλά θα είναι δύσκολο να λύσουμε τη συνεργασία μαζί του. Διαφορετικά, δεν θα έχουμε ενδοιασμούς». 

Το ζητούμενο όμως είναι πως αυτού του είδους οι λογικές στέρησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από τη διαφαινόμενη κακή πορεία στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Και μπορεί η συμπεριφορά απέναντι στον Γερμανό να ήταν άψογη, ζημιωμένη όμως φαίνεται ότι βγαίνει η Εθνική. 

Και μιας ο λόγος για τον Ρεχάγκελ, να σημειώσουμε πως είναι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους προπονητές ομάδων που μετέχουν στο Μουντιάλ. Με ετήσιες αποδοχές 1.000.000 ευρώ, βρίσκεται πίσω από τους Καπέλο (Αγγλία 8,8 εκατ.), Λίπι (Ιταλία 3,0), Λεβ (Γερμανία 2,5), Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ (Ολλανδία 1,8), Χίτσφελντ (Ελβετία 1,75), Ντελ Μπόσκε (Ισπανία 1,5), Κειρόζ (Πορτογαλία 1,35), Φέρμπεγκ (Αυστραλία 1,2), Παρέιρα (Νότια Αφρική 1,2), Αγκίρε (Μεξικό 1,2) παίρνει όμως περισσότερα από τους: Ντούνκα (Βραζιλία 800.000), Μαραντόνα (Αργεντινή 800.000), Οκάντα (Ιαπωνία 800.000) Χέρμπερτ (Νέα Ζηλανδία 800.000), Πολ Λε Γκεν (Καμερούν 650.000), Μπιέσλα (Χιλή 575.000), Ντομενέκ (Γαλλία 560.000), Μο (Νότια Κορέα 405.000), Αντιτς (Σερβία 305.000). Και φυσικά υπάρχουν και οι υπόλοιποι που παίρνουν λιγότερα από αυτά τα ποσά. 


ΧΡΥΣΟΣ
Ο Οτο Ρεχάγκελ είναι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενουςπροπονητές ομάδων που μετέχουν στο Μουντιάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...