Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

H Eλλάδα στο παιχνίδι της πρόκρισης


Οι Ελληνες παίκτες κατέθεσαν πάθος και εγωισμό και πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Τη νίκη επί της Νιγηρίας (2-1) -την πρώτη σε μουντιάλ-με την οποία παραμένει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης! 

Η ελληνική ομάδα δήλωσε λοιπόν «παρούσα» σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο, αφού στάθηκε όρθια σε μιά αρκετά δύσκολη στιγμή. Η ήττα από τη Ν. Κορέα στην πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο, με τα όποια λάθη του Οτο Ρεχάγκελ, είχε δημιουργήσει ένα κλίμα το οποίο σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο. Ισως όλα αυτά να πείσμωσαν τους παίκτες που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τη Νότια Αφρική με σκυμένο το κεφάλι!   

Η ελληνική ομάδα στάθηκε-αν θέλετε- και τυχερή. Ομως και η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Η εθνική βρέθηκε νωρίς στο σημερινό ματς με την πλάτη στον τοίχο. Το γκολ του Ούτσι (15' ), από το ... πουθενά «έκοψε» για λίγο τα πόδια των παικτών.  Η ελληνική ομάδα δεν είχε να επιδείξει έως το 35' κάτι ιδιαίτερο, αλλά το ίδιο και η Νιγηρία, η οποία πάντως προηγήθηκε, σκοράροντας από λάθος της ελληνικής άμυνας και ιδιαίτερα του Τζόρβα, στην εκτέλεση φάουλ του Ούτσι.
 
Η φάση που άλλαξε το ματς έγινε στο 33' . Σε μιά ανύποπτη φάση ο Καίτα επιχείρησε να χτυπήσει τον Τοροσίδη εκτός φάσης και με τη μπάλα να έχει βγεί πλάγιο! Ο Κολομβιανός διαιτητής, Οσκαρ Ρουίζ χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλε τον παίκτη της Νιγηρίας στα αποδυτήρια με απ' ευθείας κόκκινη, τιμωρώντας  την πρόθεση. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρεχάγκελ αντικατέστησε τον Παπασταθόπουλο με τον Σαμαρά, κάνοντας πιό επιθετική την ελληνική ομάδα. Κι άρχισε ο χορός των ευκαιριών. Στην πρώτη (39' ) ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ενγεάμα (από πάσα του Κατσουράνη), αλλά σούταρε επάνω του. Στη δεύτερη (41' )από κόρνερ του Καραγκούνη ο Αρούνα έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σαμαρά. Η τριτη όμως, ήταν και η φαρμακερή!  Ο Σαλπιγγίδης σούταρε η μπάλα χτύπησε πρώτα στον Αρούνα και στη συνέχεια κατέληξε στα δύχτια. 

Στο β' μέρος είδαμε το καλύτερο έως τώρα παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα πάλεψε για τη νίκη, όπως και η Νιγηρία παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, είδαμε φάσεις, δυνατές μονομαχίες και το χρυσό γκολ του Βασίλη Τοροσίδη. Ηταν το 71' όταν ο Τζιώλης σούταρε από μακρυά, ο Ενγεάμα δεν συγκράτησε τη μπάλα και ο Τοροσίδης που ακολουθούσε τη φάση την έστειλε στα δύχτια.

Στο 58' πάντως, είχαμε το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Ο Γκέκας βρέθηκε ξαφνικά (και από λάθος της άμυνας) μόνος με τον Ενγεάμα, αλλά ... σημάδεψε το σώμα του. Στην κόντρα, ο Αγιεκμπένι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τζόρβα ο οποίος απέκρουσε και στη συνέχεια ο Ομπάσι δεν καταφερε να σκοράρει.

Να σημειώσουμε επίσης και άλλη μία εξαιρετική φάση για την εθνική, όταν ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας, εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Σαμαρά. 

Διαιτητής:  Οσκαρ Ρουίς (Κολομβία) 

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Τζιώλης, Σαμαράς-Ομπάσι 

Κόκκινη: Καίτα

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (37' Σαμαράς), Κατσουράνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Γκέκας (79' Νίνης).

Νιγηρία: Ενγεάμα, Οντιά, Ταϊβο (55' Ετσιεχίλε, 79' Αφολάμπι), Σίτου, Γιόμπο, Αρούνα, Ετούχου, Καϊτά, Ούτσε, Οντεμβίγκι (46' Ομπάσι), Αγεγκμπένι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...