Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Φυσιολογική ήττα από Εθνική χωρίς ...διάθεση

Χωρίς διάθεση να “χτυπήσει” το ματς και δίχως ...κίνητρο για τη νίκη, η Εθνική ηττήθηκε φυσιολογικά με 69-73 από τη Ρωσία και εκτός απροόπτου θα ανταμώσει με τη Γαλλία στην επόμενη φάση. Ισοπαλία στο ημίχρονο (30-30), στο -20 (43-63) η διαφορά στις αρχές της 4ης περιόδου και απλώς στο τέλος κράτησαν τα ...προσχήματα, μειώνοντας την έκταση της ήττας.
Οι Ρώσοι είχαν μεγαλύτερη διάθεση να κερδίσουν, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Τα πολλά αμυντικά κενά της Εθνικής άφησαν τους παίκτες του Μπλατ ελεύθερους να... βολτάρουν στην ελληνική ρακέτα και να καρφώνουν κατά βούληση. Από νωρίς πήραν κεφάλι στο σκορ και έφτασαν τη διαφορά στους 12 πόντους (16-4), με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με το 20-10 υπέρ της Ρωσίας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Σχορτσανίτης, Τσαρτσαρής και Καϊμακόγλου έκαναν πάρτι στη ρακέτα της Ρωσίας, μαζεύοντας 8 επιθετικά ριμπάουντ κάτι που έφερε το ματς στα ίσια και τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-30.

Όμως κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την Εθνική. Ο Γιόνας Καζλάουσκας αποφάσισε να δοκιμάσει συστήματα και πρόσωπα εν όψει... Γαλλίας και παράτησε τη διεκδίκηση της νίκης. Ένα επιθετικό κρεσέντο του Μοζγκόφ και οι πολλές κακές επιλογές των Ελλήνων διεθνών έφεραν τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους στο 38ο λεπτό του αγώνα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ελλάδα πάτησε γκάζι για να μαζέψει τη διαφορά που είχε φτάσει σε επίπεδα διασυρμού.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως και οι παίκτες του, φάνηκαν εμφανώς εκνευρισμένοι μετά το τέλος του ματς, αφού θεώρησαν πως η Ελλάδα έκατσε συνειδητά να χάσει για να έχει πιο εύκολο έργο στο δρόμο προς την τετράδα.

Πλέον η Ελλάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στο Γ' όμιλο και περιμένει τον αντίπαλό της στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός θα είναι λογικά η Γαλλία, εκτός αν οι "τρικολόρ" ηττηθούν με 13 ή περισσότερους πόντους από τη σαφώς πιο αδύναμη Νέα Ζηλανδία, κάτι που θα φέρει στο δρόμο της Ελλάδας τη -λειψή- Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73

ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Μπουρούσης 5 (1), Ζήσης 11, Σπανούλης 8 (2), Καλάθης 3, Πρίντεζης 2, Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 7 (1), Σχορτσανίτης 16.
ΡΩΣΙΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Βορόντσεβιτς 10 (2), Κολεσνόκοφ, Μπικόφ 4, Φριντζόν 8 (2), Καούν 8, Ζουκανένκο 6, Πονγκράσοφ 4, Μόνια 6, Χβοστόφ, Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...