Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αισιόδοξος ο Σάντος για θετικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ


Αν και αναγνωρίζει τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας, ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου ότι η Εθνική μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα την Τρίτη (21:30, Mega) στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Κροατία και να «ρεφάρει» τους δύο χαμένους βαθμούς από την αναμέτρηση με τη Γεωργία.

“Η αισιοδοξία προέρχεται από αυτά που έχουμε δει στην προπόνηση. Από την διάθεση των ποδοσφαιριστών και την ποιότητά τους. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να περάσουμε αυτά που θέλουμε σε λίγες μέρες και να τα αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές. Με το πέρασμα δύο αγώνων θα βρει ρυθμό, αυτοματισμούς η ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε” εξήγησε επί κροατικού εδάφους ο Πορτογάλος προπονητής.

Αναφερόμενος στην ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Γεωργία στο Καραϊσκάκη, τόνισε ότι “το μοναδικό αρνητικό που μπορώ να πω είναι ότι δεν περίμενα να αποσυντονιστεί τόσο πολύ η ομάδα μετά το γκολ που δέχτηκε. Συνεχίζουμε όμως να πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας, καθώς αυτά που βλέπω στις προπονήσεις είναι θετικό σημάδι”

Κατά τον Σάντος “η Κροατία είναι πιο οργανωμένη ομάδα από τη Γεωργία και έχει περισσότερη ποιότητα. Ο αγώνας με τη Γεωργία δεν ήταν καλός, αλλά παρ΄ όλα αυτά δείξαμε θέληση για τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή τη θέληση πρέπει να τη βγάλουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ρωτήθηκε και για τα αγωνιστικά μειονεκτήματα της Κροατίας: “Η Κροατία έχει τα μειονεκτήματά της και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε. Δεν ξεχωρίζω ιδιαίτερα κάποιον ποδοσφαιριστή, πρέπει να τους μαρκάρουμε όλους, σαν ομάδα”

Η Εθνική αναμένεται να ξεκινήσει με Σηφάκη, Σεϊταρίδη, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Σαμαρά, Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη. Ο Τζαβέλλας αναμένεται να αντικαταστήσει τον τραυματία Σπυρόπουλο, και ο Τζιόλης τον Γκέκα, με δεδομένο ότι θα υπάρξει αλλαγή της διάταξης από 4-4-2 σε 4-2-3-1.
Ο Μπίλιτς

Η νίκη είναι ο πρωταρχικός στόχος της Κροατίας, με την υποσημείωση ότι "...και η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφή για μας", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Σλάβεν Μπίλιτς.

"Η Ελλάδα είναι εξαιρετική ομάδα. Πιστεύουμε ότι έχει προετοιμαστεί με δύο διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Με τον κ. Ρεχάγκελ στον πάγκο έπαιζε «ανταρτοπόλεμο» και μπορούσε να παίρνει άνετα νίκες με 1-0. Ο διάδοχος του, ο Φερνάντο Σάντος στο σύντομο διάστημα που έχει αναλάβει, έδωσε πνοή στο παιχνίδι της και πλέον οι Έλληνες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής. Απέναντι στη Γεωργία δέχτηκε ένα άτυχο γκολ στην αρχή του αγώνα αλλά η άμυνα της λειτούργησε πολύ καλά. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Μίλαν θα γίνει σπουδαίος στόπερ, ενώ συνθέτει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Αβρααμ Παπαδόπουλο. Επίσης πολύ καλός είναι και ο αριστερός μπακ, Νίκος Σπυρόπουλος που σκόραρε κατά της Γεωργίας". 

Για τη δική του ομάδα ο Μπίλιτς δήλωσε: "Θα είναι καλό να έχουμε την κατοχή της μπάλας και σωστή κυκλοφορία αλλά η Ελλάδα θα παίξει δυνατά. Δεν θα πρέπει να έχουμε άγχος επειδή θα παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Νομίζω ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Θα παίξουμε για τους τρεις βαθμούς αλλά δεν θα επιτεθούμε φουλ από την αρχή. Χρειάζεται πολύ υπομονή. Οι Ελληνες στο πρώτο τους παιχνίδι με την Γεωργία έχασαν δύο βαθμούς και αυτοί θα έχουν το άγχος. Θέλουμε τη νίκη αλλά η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφικό αποτέλεσμα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...