Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήτησε συγγνώμη ο Μπλατ

Συγγνώμη ζήτησε ο Ντέιβιντ Μπλατ για όλα όσα είπε σε βάρος της Εθνικής μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα με τη Ρωσία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ρώσων σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δικαιολόγησε τα λεγόμενά του στην ένταση του αγώνα.


«Ζητάω συγγνώμη. Πάνω στον παρορμητισμό μου είπα κάποια πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να θίξω την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Είχα ένταση εκείνη την ώρα. Και ίσως να έκανα λάθος. Γι αυτό και ζητάω συγνώμη από την Εθνική και την Ελλάδα. Αγαπώ το ελληνικό μπάσκετ κι αυτό δεν αλλάζει. Η δική μου φιλοσοφία είναι να παίζουν οι ομάδες μου πάντα για τη νίκη. Αν κάποιος έχει άλλο τρόπο σκέψης, είναι σεβαστό. Εγώ έχω όμως τα δικά μου πιστεύω» είπε ο Μπλάτ.

Ο κόουτς των Ρώσων είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα έχασε εσκεμμένα το παιχνίδι και είπε χαρακτηριστικά «ντρέπομαι για λογαριασμό της».

Στη συνέχεια ο Μπλατ επέρριψε την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στη FIBA: «Θα πρέπει η FIBA να αλλάξει το σύστημα, να δει το θέμα διαφορετικά, ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες τις τελευταίες αγωνιστικές».

«Απαιτούμε σεβασμό» δήλωσαν Μπουρούσης και Σπανούλης



Σεβασμό στην Εθνική ομάδα απαιτούν οι Έλληνες διεθνείς και τόνισαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πετύχουν το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Οι Γιάννης Μπουρούσης και Βασίλης Σπανούλης με δηλώσεις που έκαναν επισήμαναν ότι δεν φοβούνται την Ισπανία και ότι κλειδί για τη νίκη θα είναι ο ρυθμός, ο άμυνα, τα ριμπάουντ και ο περιορισμός των λαθών.

«Μας κακολογούν πολλοί. Η ομάδα αυτή έχει προσφέρει πολλά. Εμείς κοιτάμε το καλό της ομάδας. Είμαστε όλοι εδώ τόσα χρόνια και αυτό το καλοκαίρι μαζί εδώ και δύο μήνες. Η Εθνική έχει δώσει τόση χαρά και δεν τη σέβεται κανένας. Συνεχώς μας κράζουν. Το τουρνουά τώρα ξεκινά. Οι Ισπανοί λένε ότι θα κερδίσουν εύκολα, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε στο γήπεδο. Έχουμε τραβήξει πολλά από αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρούσης. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομάδα θα το ξεπεράσει και θα δείξει χαρακτήρα στο ματς για τη φάση των «16».

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε η ομάδα από τους Ντέιβιντ Μπλατ και Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είπε: «Δεν ξέρω ίσως μας φοβούνται. Διαφορετικά δεν υπάρχει εξήγηση να μας ειρωνεύονται με αυτόν τον τρόπο».

Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του τόνισε: «Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Καλώς ή κακώς, όπως είναι η διοργάνωση κάθε ομάδα βαδίζει με ένα στόχο κι εμείς θα κριθούμε στο τέλος της διαδρομής. Αυτή η ομάδα απαιτεί σεβασμό, έχει φέρει μεγάλες χαρές στους Έλληνες. Δεν υπογράφει κανένας συμβόλαιο για την επιτυχία. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα, είμαστε περήφανοι για αυτό και στόχος μας είναι η είσοδός μας στην τετράδα κι ένα μετάλλιο».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Εθνική στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες από την Ισπανία, αρχής γεννώμενης από τον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2006. Η Ελλάδα για τελευταία φορά νίκησε τους Ισπανούς σε φιλικό παιχνίδι πριν ακριβώς πέντε χρόνια στα εγκαίνια του «Μαντρίντ Αρένα» με 88-80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...