Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Διθύραμβοι για Μέλμπεργκ από Ιταλία. «Είναι αμυντικός-βράχος»

Ένα άκρως κολακευτικό δημοσίευμα φιλοξένησε το 'tuttomercato' για την αξία και την προσφορά του Όλοφ Μέλμπεργκ, με αφορμή τα γενέθλια του Σουηδού σέντερ μπακ (χθες έγινε 33 ετών).
Σύμφωνα με τον συντάκτη του ρεπορτάζ, ο άσος τού Ολυμπιακού είναι ένας αμυντικός-βράχος που χωρίς να είναι πολύ γρήγορος, έχει μεγάλη αίσθηση της θέσης, παίζει πολύ έξυπνα καιμπορεί εύκολα να σκοράρει με το κεφάλι.

Ακόμα, γίνεται αναφορά στην καριέρα του σε Ισπανία, Αγγλία και Ιταλία, αλλά και στο γεγονός ότι από πέρσι αγωνίζεται με τη φανέλα τού Ολυμπιακού.

Αναλυτικά: 

«Εντυπωσιάζει τρεις σεζόν στην Ισπανία με τη Σανταντέρ και έτσι η Άστον Βίλα τον φέρνει στην Πρέμιερσιπ, όπου και θα γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της ομάδας του Ντέιβιντ Ο' Λίρι και σύντομα θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Στο τέλος της πρώτης του σεζόν, η Άστον Βίλα πήρε την 8η θέση στην Πρέμιερσιπ, φτάνοντας στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ το 2003 και ο ίδιος ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς στη Σουηδία. Την περίοδο 2006-2007 ο Όλοφ είχε την τιμή να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει στο Έμιρεϊτς το νέο γήπεδο της Άρσεναλ. 

Το τελευταίο του ματς στο Βίλα Παρκ στις 3 Μαΐου του 2008 με αντίπαλο τη Γουίγκαν, ονομάστηκε προς τιμήν του «ημέρα Όλοφ Μέλμπεργκ», ενώ στον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της Άστον Βίλα στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ, ξοδεύει περίπου 40.000 λίρες για να αγοράσει 3.100 t-shirts με το όνομά του και το νούμερο 4, τα οποία μοίρασε στους οπαδούς της ομάδας του.

Ένας αμυντικός βράχος, , όπως έκανε κόντρα στη Λάτσιο στις 18 Ιανουαρίου του 2009 στο πρώτο του γκολ στη Σέριε Α. Το Ολυμπιακο Στάδιο της Ρώμης τού φέρνει τύχη, καθώς είχε σκοράρει και στη νίκη με 4-1 επί της Ρόμα στις 21 Μαρτίου του 2009. Παρά τις καλές του επιδόσεις με τη Γιουβέντους, αγοράστηκε από τον Ολυμπιακό στις 23 Ιουνίου του 2009 έναντι 2,5 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...