Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αρης - Μάντσεστερ Σίτι 0 - 0 : Παραμένει απόρθητο το «Βικελίδης»

Ο Αρης διατήρησε για άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι το αήττητο στην έδρα του, κρατώντας στο 0-0 την πολυδιαφημισμένη Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League.
Οι 22.000 φίλοι των «κιτρίνων», που γέμισαν ασφυκτικά το «Κλεάνθης Βικελίδης», είδαν την ομάδα τους να παρουσιάζει την ίδια αυτοσυγκέντρωση που τη χαρακτήρισε και στα παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης (και τη Μπάγερ Λεβερκούζεν) στη φάση των ομίλων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αγγλοι καν να την απειλήσουν.
Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα έχουν να θυμούνται μόνο ένα σουτ του Σίλβα μέσα από την περιοχή στο 16' -που και αυτό ήταν οφσάιντ- και μια κεφαλιά του Τζέκο στο 63'. Παρόλα αυτά, και στις δυο περιπτώσεις ο Μιχάλης Σηφάκης βρισκόταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον όποιο κίνδυνο για την εστία του.
Έχοντας ω πρώτη τους προτεραιότητα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους, οι γηπεδούχοι δεν πίεσαν για να πάρουν την κατοχή σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, όμως στις αντεπιθέσεις έμοιαζαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι και ιδιαίτερα σε όσες εκδήλωσαν στις αρχές της επανάληψης.
Ο Ντάρσι Νέτο βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει δυο φορές με φάουλ από καλές θέσεις στο 40' και στο 59', ενώ είχε και ένα καλό σουτ στο 67', που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Σίτι Χαρτ να πέσει με τα ακροδάχτυλα για να αποκρούσει. Μεγαλύτερη όμως στιγμή για τους «κίτρινους» κανονικά πρέπει να θεωρείται μια αντεπίθεση στο 18', όπου ο Σακάτα έφευγε μόνος του, αλλά ο Μπομπαντίγια άργησε υπερβολικά και αδικαιολόγητα για να τον τροφοδοτήσει, με αποτέλεσμα να κοπεί.
Ο Ιάπωνας γενικά ήταν από τους κορυφαίους για τους γηπεδούχους στη δεύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αρη, μαζί με τους Νέτο και Τόχα, που κάλυψαν άπειρα χιλιόμετρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Η Σίτι, σύμφωνα με τα σχόλια των Αγγλων δημοσιογράφων, κατέβασε την πιο επιθετική ίσως 11αδα της για φέτος με τον Τέβες μπροστά, πίσω του τον Τζέκο και στα δυο άκρα τους Σίλβα και Φίλιπς, όμως η αξία της φάνηκε μόνο στα χαρτιά. Λαζαρίδης, Γκιάρο, Βανγκελί και Μίτσελ έμοιαζαν ανίκητοι, έχοντας πίσω τους έναν αλάνθαστο Σηφάκη.
Το 0-0 επιτρέπει ως αποτέλεσμα στον Αρη να πάει στο Μάντσεστερ και να διεκδικήσει με αρκετές πιθανότητες πλέον την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο, αφού εκεί η Σίτι θα πρέπει και πάλι να επιτεθεί, αφήνοντας έτσι μοιραία χώρους για αντεπιθέσεις.
Μοναδική παραφωνία σε μια εξαιρετική βραδιά για τους «κιτρίνους» ο τσακωμός του Σέρχιο Κόκε με τον Γιάννη Μιχαλήτσο, με τον προπονητή του Αρη να αποκλείει από την αποστολή τον Ισπανό και αυτός με τη σειρά του να απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από την ομάδα.
Οι συνθέσεις:
Aρης (Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88' Καστίγιο), Μπομπαντίγια (71' Τσέζαρεκ)
Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ράιτ Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Τζέκο (84' Σαμπαλέτα), Κολάροβ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κολό Τουρέ, Τέβες, Γιαγιά Τουρέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...