Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0 Ο Σταθόπουλος έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ

Δύο πέναλτι έγιναν στη Νέα Σμύρνη. Ο Σταθόπουλος είδε αυτό υπέρ του Πανιωνίου, έκλεισε τα μάτια σε αυτό υπέρ του ΠΑΟΚ και οι «κυανέρυθροι» με τον Μπάλαμπαν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, επικράτησαν με 1-0 παίρνοντας τρεις σημαντικότατους βαθμούς για την σωτηρία τους.
Για τον Πανιώνιο ο σημερινός αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν από αυτούς που θεωρούνται και όχι άδικα, αγώνας χωρίς αύριο. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ήθελαν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να πάρουν βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνουν για να σωθούν. Η νίκη αυτή ήρθε με εκτέλεση πέναλτι του Μπάλαμπαν, σε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής της συνάντησης Γιώργος Σταθόπουλος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Σωστά είδε το πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου, ωστόσο δεν είδε αυτό υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ έκλεισε τα μάτια όταν ο Λίνο επέστρεφε στην εξέδρα μπουκάλι (αυτό φάνηκε στην επανάληψη), με τους γηπεδούχους να φωνάζουν και για χτύπημα εκτός φάσης του Γκαρσία στον Σάμαρη. Το τελικό 1-0 αυξάνει κατά πολύ τις ελπίδες των «κυανέρυθρων», σε ένα συνολικά κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.
Σε ένα πρώτο μέρος που δεν μπορούμε να πούμε ότι και οι δύο ομάδες μας καθήλωσαν με το θέαμα που προσέφεραν, το κεντρικό και δυστυχώς αρνητικό πρόσωπο ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιώργος Σταθόπουλος. Ο διαιτητής της συνάντησης δεν είδε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο μετέτρεψε σε φάουλ, ενώ δεν τιμώρησε τους Γκαρσία και Λίνο για χτύπημα εκτός φάσης στον αντίπαλο και επιστροφή αντικειμένου στην εξέδρα, αντίστοιχα.
Και όμως το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ειδικά για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα μόλις στο 4' ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Αθανασιάδης αντί απλά να ακουμπήσει την μπάλα από το μισό μέτρο και να την στείλει στα δίχτυα, έβαλε εντελώς λάθος το πόδι του, διώχνοντας ουσιαστικά την μπάλα. Στο ξεκίνημα και μέχρι το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι φαινόταν πως είχαν τον έλεγχο, ενώ στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία χάνοντας και αυτοί με την σειρά του μία εξαιρετική ευκαιρία. Ο παίκτης που την έχασε ήταν ο Σβέρκος ο οποίος στο 38' από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε ένα πολύ κακό σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ωστόσο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι πήραν σειρά για διαμαρτυρίες προς τον Σταθόπουλο. Ο λόγος είναι δύο αποβολές που δεν δόθηκαν. Αρχικά στην πρώτη, στην οποία ο Γκαρσία χτύπησε εκτός φάσης τον Σάμαρη, δεν υπήρξε τηλεοπτικό στιγμιότυπο και δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη. Για την δεύτερη ωστόσο, η κάμερα έχει πιάσει τον Λίνο να επιστρέφει κλοτσώντας ένα μπουκάλι στην εξέδρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο και το θέαμα ήταν ακόμα πιο κακό. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά και να ισοφαρίσει, αλλά στο 71' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει. Ο Σιόβας έκανε λάθος και ο Σαλπιγγίδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν πλάσαρε σωστά από το ύψος της μικρής περιοχής.
Εκεί ωστόσο που όλα έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα η νίκη θα πήγαινε προς τους φιλοξενούμενους ή και οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από έναν βαθμό, χρειάστηκε μια εξαιρετική προσπάθεια από τον Ριέρα για να αλλάξουν όλα. Ο Ισπανός επιθετικός στο 73' έφυγε μπροστά και κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι από τον Σαβίνι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Μπάλαμπαν (με τον Ριέρα μάλιστα να έχει γυρίσει την πλάτη του για να μην δει από την αγωνία του), στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και δίνοντας στην ομάδα του μια μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη.
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν (Σαλαλί 87'), Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (Αναστασόπουλος 76'), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (Κούκετς 80')
ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς (Κρέσιτς 58'), Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (Ελ Ζαρ 60'), Βιειρίνια, Ίβιτς (Σαλπιγγίδης 67'), Τσουκαλάς, Σαβίνι, Αθανασιάδης, Ετό
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...