Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εργοτέλης-Καβάλα 2-1

Με πολύ καλή εμφάνιση ο Εργοτέλης έκανε την ανατροπή στο Παγκρήτιο και κέρδισε με 2-1 την Καβάλα. Ο Ονουάτσι το γκολ των «αργοναυτών», Μπέτο και Λεάλ των Κρητικών. Με δέκα στο τέλος οι φιλοξενούμενοι.

Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος στα πρώτα 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και άξιζε να πετύχει ένα τέρμα. Όμως, οι κρητικοί δεν τα κατάφερναν. Στο 10' το σουτ του Βερπακόφσκις κόντραρε και ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, αφού η μπάλα κόντραρε και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα. Βέβαια, η Καβάλα προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Δασκαλάκη και αυτό φάνηκε στο 13', όπου ο Νικουλάε έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα οι κρητικοί έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς ο Ρομάνο έβγαλε ωραία την πάσα στον Βερπακόφσκις, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει τον Γκαλίνοβιτς από δύσκολη θέση, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο πρώτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο Βερπακόφσκις δεν μπόρεσε από κοντά να χριστεί σκόρερ.

Ωστόσο, το γκολ ήρθε στην αντίπαλη πλευρά. Στο 21' ο Αμπντούν έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά κι έδωσε κάθετη πάσα στον Ονουάτσι. Αυτός δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι αμυντικοί του Εργοτέλη, και με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1 για τους «αργοναύτες». Το γκολ έδωσε άλλη πνοή στους φιλοξενούμενους και στο 35' είχαν νέα ευκαιρία, με τον Ρίος να πιάνει την κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Αμπντούν, και τον Δασκαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο και πίεσαν για την επίτευξη της ισοφάρισης. Αφού στο 43' ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτο, αυτή ήρθε στο 44 από την κεφαλιά του Μπέτο προ του Πετκάκη, έπειτα και από το ωραίο γύρισμα του Ρομάνο.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο Εργοτέλης είχε πλήρως την υπεροχή, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους παίκτες του Χένρικ Κάσπερτσακ να αντιδράσουν. Στο 58' το σουτ του Λεάλ από πλάγια θέση πάνω στην κίνηση κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς, ενώ η κεφαλιά του Μπέτο δυο λεπτά αργότερα από τη σέντρα του Ρουμπάκη δε βρήκε δίχτυα.

Όμως, στο 71 ο Σιόντης ανέτρεψε τον Λεάλ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Θάνος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ουρουγουανός φορ, που επέστρεψε στη δράση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, το εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό έκανε τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου να ανέβουν και να χάσουν κι άλλες ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ, το πλασέ και η κεφαλιά του Ρομάνο στο 82' και 85', αντίστοιχα, δε βρήκαν στόχο, όπως και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεάλ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την Καβάλα να μένει με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Τόμασιτς και τον Εργοτέλη να έχει μια ακόμα ευκαιρία, με το σουτ του Τζούνιορ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο είχαν οι «αργοναύτες», με τον Αμπντούν να εκτελεί το φάουλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Έτσι, οι κρητικοί πήραν το «τρίποντο» κι έπιασαν την ομάδα της Μακεδονίας στην πέμπτη θέση στους 31 βαθμούς θέτοντας τις βάσεις για την είσοδο στα πλέι οφ.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...