Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

3 VIDEOS: ΑΕΚ - Στουρμ Γκρατς: 1-2


Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει το 1-0 που είχε στα χέρια της από το 50 και έδειχνε ικανή να το διευρύνει. Η αποβολή του Δέλλα, τρία λεπτά αργότερα άλλαξε τις ισορροπίες, ο Χιμένεθ έκανε μια λανθασμένη αλλαγή και οι Αυστριακοί της Στουρμ Γκρατς κατάφεραν μέσα σε πέντε λεπτά (87-92) να πάρουν τη νίκη, σκορπίζοντας την απογοήτευση τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Άδοξο φινάλε, λοιπόν, σε ένα ματς που η ΑΕΚ έμοιαζε ικανή να το κερδίσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα της στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Γκερέιρο (55' Μπουγαίδης) Μπέλεκ (Λυμπερόπουλος 77'), Λεονάρντο (Κλωναρίδης 67'), Κάρλος, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν

Στουρμ Γκρατς (Γκρατς Φράνκο): Κάβλινα. Πόπκατζε, Βέμπερ, Σάμπις, Ντούντιτς, Μπεργκστέλερ, Καινζ (Χάας 75'), Στάντφεστ, Πόντουλ, Στραντλ (Σάουμελ 57'), Βολφ (Μπούκβα 40').

Σκόρερ: Χοσέ Κάρλος (50')/ Μπούργκσταλερ (87'), Χάας (90+2')

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Μανόλο χιμένεθ λόγω των απουσιών στον χώρο του κέντρου, κατέβασε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1 και τους Βάργκας-Γκερέιρο, δίδυμο στον χώρο του κέντρου και τους Λεονάρντο-Κάρλος στις πλευρές. Στην αντίπερα όχθη ο Φόντα κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με διάταξη όμως που άφηνε μπροστά μόνο έναν επιθετικό γεμίζοντας την μεσαία του γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά για την ΑΕΚ, με τον δικέφαλο στα πρώτα 15 λεπτά να πιάνει δαιμονιώδη ρυθμό και να χάνει τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Μπέλεκ και Γκούντγιονσεν.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ΑΕΚ όμως να ελέγχει το ματς και να προσπαθεί να πετύχει το γκολ. Στο 31ο λεπτό χάθηκε μια σημαντικήευκαιρία για την Ένωση, όταν ο Λεονάρντο, γύρισε τη μπάλα για τον Κάρλος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το σουτ του Ισπανού όμως κόντραρε σε σώματα.

Καθόλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου η Στουρμ αρκέστηκε σε ρόλο κομπάρσου, βλέποντας την ΑΕΚ να φτάνει στην περιοχή της και τον τερματοφύλακα των Αυστριακών να σταματάει τα όποια προβλήματα δημιουργούσαν οι κιτρινόμαυροι.
Μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου η εικόνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να πιέζει πότε με τον Κάρλος από τα δεξιά και πότε με τον πολύ καλό Λεονάρντο από τα αριστερά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην τελική προσπάθεια. Σίγουρα η Ένωση παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και αδικείται που δεν άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε στον αγώνα στον ίδιο ρυθμό και αφού έχασε μια πρώτη ευκαιρία με τον Λεοναρντο, ο ίδιος παίκτης στο 50' έδωσε ασίστ στον Κάρλος για να ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0 (χάρη και στην παρέμβαση του Στάντφεντ που την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα).


Τα δεδομένα όμως άλλαξαν στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο διαιτητής απέβαλε τον Δέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53' με αποτέλεσμα η Στουρμ να βγει μπροστά προκειμένου να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή.

Έξω Γκερέιρο μέσα Μουγαίδης και στο 66' έξω ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Λεονάρντο και στη θέση του ο Κλωναρίδης, με τον Χιμένεθ να θέλει να προστατέψει το σκορ.

Ο τεχνικός της Στουρμ έριξε στο ματς ό,τι καλύτερο διέθετε από επιθετικά όπλα, με τους Αυστριακούς να χρειάζονται πάντως 80 αγωνιστικά λεπτά για να δημιουργήσουν την πρώτη μεγάλη τους φάση στο παιχνίδι (σουτ του Πόντουλ μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ένωση έδειχνε ικανή να κρατήσει το υπέρ της σκορ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, όμως στο φινάλε πλήρωσε ακριβά τα κενά που είχε στο κέντρο της άμυνάς της.

Το 1-1 έγινε στο 87ο λεπτό: Σάβιτς και Στάντφεντ κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, με τον αμαρκάριστο Μπούργκσταλερ να νικάει τον Αραμπατζή με δεξί πλασέ που έκανε (αμαρκάριστος) από πλεονεκτική θέση.


Η ΑΕΚ βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά για να πετύχει το δεύτερο γκολ όμως όχι μόνο δεν το κατάφερε αλλά έγινε και θύμα απίστευτης ανατροπής, με τους Αυστριακούς να "χτυπούν" στο δεύτερο (από τα πέντε συνολικά) λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Σάμπιτς έβγαλε κάθετη πάσα για τον Χάας βλέποντας την τρύπα στο κέντρο της άμυνας, εκείνος βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό έγραψε το τελικό 2-1.

sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...