Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Λονδίνο ερχόμαστε! - Στην 6αδα του Ευρωμπάσκετ η "επίσημη"

Η Εθνική μας, πραγματοποιώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού μία πραγματικά ονειρική εμφάνιση, έριξε στο "καναβάτσο" τους Σέρβους, τους οποίους και νίκησε με τελικό σκορ 87-77.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η "επίσημη" μπήκε στην πρώτη 6άδα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Προολυμπιακό Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.


Η Εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, προηγούμενη με 15-2 στο 4' και 29-6 στο 8', με τον Μπουρούση να έχει δύο τρίποντα στο ξεκίνημα και γενικότερα τόσο η αμυντική όσο και η επιθετική λειτουργία της ομάδας να αναπτύσονται μοναδικά.

Στην β' περίοδο του παιχνιδιού οι Σέρβοι, με δύο τρίποντα του Κέσελι επιχείρησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, μειώνοντας σε 38-18 στο 14'.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε άμυνα ζώνης προσπαθώντας να ανακόψει τη "φόρα" της Εθνικής, η τελευταία όμως βρήκε τις απαντήσεις, κυρίως με το ασταμάτητο δίδυμο Μπουρούση-Ζήση -σκορ ημιχρόνου 48-26.


Στην γ' περίοδο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τους Σέρβους όμως να μειώνουν τη διαφορά και την Εθνική μας στο τέλος της να προηγείται με 64-48.

Στο ξεκίνημα της δ' περιόδου, οι Σέρβοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και με συνολικό σερί 16-4, μείωσαν τη διαφορά μέχρι και στους 10 πόντους -65-55 στο 33'.

Εκεί όμως μίλησε ξανά ο μοναδικός Μπουρούσης, ο οποίος με συνεχόμενα καλάθια ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 15 πόντους και έτσι οδηγηθήκαμε φυσιολογικά στο τελικό 87-77.

Από την Εθνική μας ξεχώρισαν με ανεπανάληπτες εμφανίσεις οι Μπουρούσης, Φώτσης και Ζήσης με 27, 16 και 18 πόντους αντίστοιχα, καθώς και ο Καλάθης με 10 ασίστ, με τον Ζήση να τραυματίζεται και να συμμετέχει ελάχιστα στο β' ημίχρονο.



Τα δεκάλεπτα: 34-8, 48-26, 64-48, 87-77.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης, Ζήσης, Βασιλειάδης, Καλάθης, Φώτσης, Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος, Κουφός, Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς, Τέπιτς, Ράσιτς, Πάουνιτς, Μπιέλιτσα, Μάρκοβιτς, Σαβάνοβιτς, Κέσελ, Κρίστιτς, Πέροβιτς, Μαριάνοβιτς, Μάτσβαν.

newsplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...