Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ολυμπιακός: Πίεση, τρέξιμο και σκορ

Το δείγμα γραφής είναι μικρό και μη αντιπροσωπευτικό, αλλά ήδη τα πρώτα συμπεράσματα για τον νέο Ολυμπιακό βγήκαν μετά το φιλικό με τη Σάσσαρι. Το katimagiko.gr «ελέγχει» τους «ερυθρόλευκους».

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μοιράστηκε τις σκέψεις του για το πώς ονειρεύεται η ομάδα του. «Θέλω να παίζουμε πιεστικά στην άμυνα, γρήγορα και να πετυχαίνουμε το 60-70% των πόντων στον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό».

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν επανήλθε σε αυτή του φράση διαπιστώνοντας κάποια στιγμή ότι ο στόχος που είχε θέσεις στις 16 Αυγούστου 2010 ήταν άπιαστος.

Έ, λοιπόν ένα χρόνο μετά με το 60-70% του ρόστερ διαφοροποιημένο σε σχέση με πέρυσι, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βαδίσει στα χνάρια που είχε χαράξει και διδάξει ο «Ντούντα» πριν από ένα καλοκαίρι. Ακόμα και αν ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν έχει γνωριστεί ακόμα από κοντά με τον Κεϊλίν Λούκας, τον Κάιλ Χάινς ή τον Ματ Χάουαρντ.

Ασφαλή συμπεράσματα από το φιλικό με τη Σάσσαρι –το πρώτο δυνατό μετά από αυτά με ΠΑΟΚ και Ίκαρο Καλλιθέας- δεν μπορούν να βγουν, καθώς ακόμα απέχουμε τρεις εβδομάδες από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, απουσιάζουν ακόμα ο Βασίλης Σπανούλης και οι διεθνείς Παπανικολάου, Σλούκας και Κέσελ, ενώ για να ολοκληρωθεί το ρόστερ θα γίνουν 1-2 κινήσεις.

Η φιλοσοφία ωστόσο, στην οποία θα βαδίσει ο Ολυμπιακός την προσεχή σεζόν είναι ξεκάθαρη: θα προσπαθήσει να πιέζει σε κάθε άμυνα τους αντίπαλους περιφερειακούς, να κλέβει τη μπάλα και να τρέχει στον αιφνιδιασμό πλησιάζοντας όσο μπορεί περισσότερο το «μαγικό αριθμό» του «Ντούντα».

Ο Κεϊλίν Λούκας είναι ο ιδανικός παίκτης για να κάνει πράξη το πλάνο των Πειραιωτών. Έχει γρήγορα πόδια, τρέχει σαν δαιμονισμένος και όταν βελτιωθεί αμυντικά και κοντραλάρει τον εαυτό του στην επίθεση για να μην κάνει άσκοπα επιθετικά φάουλ, δύσκολα θα αντιμετωπίζεται από την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ματ Χάουαρντ χρειάζεται ακόμα χρόνο προσαρμογής, αλλά στο πρώτο δυνατό φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός έδειξε τα προσόντα, για τα οποία διακρίθηκε στο κολέγιο. Μάζεψε 13 ριμπάουντ και έκανε 3 κλεψίματα βοηθώντας αρκετά σε τομείς που δεν φαίνονται στο «γυμνό μάτι», ενώ πέτυχε 9 πόντους εκμεταλλευόμενος τα ελεύθερα σουτ που πήρε. Καλές εντυπώσεις άφησαν και οι Κάιλ Χάινς και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με τα όποια προβλήματα αντιμετώπισαν στην άμυνα.

Όπως φάνηκε και από το νικηφόρο φιλικό με τη Σάσαρι, ο Ολυμπιακός θα προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να «ακουμπήσει» τη μπάλα στη ρακέτα, στα χέρια του Λάζαρου Παπαδόπουλο, όταν αυτός βρίσκεται στο παρκέ. Ο «Λάζος» έχει καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι, αλλά είναι ταυτόχρονα και καλός πασέρ με συνέπεια να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και φάσεις στους συμπαίκτες του.

Το νεανικό ρόστερ που έχει δημιουργηθεί έχει κάποιες αδυναμίες όπως η απειρία και η έλλειψη παραστάσεων από μεγάλους αγώνες, αλλά σίγουρα η ενέργεια και το πάθος θα ξεχωρίζουν στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

www.katimagiko.gr


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...