Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πρεμιέρα με ήττα για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» με τον χειρότερο τρόπο την αγωνιστική του απραξία.
Στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μαρσέιγ πήρε μεγάλη νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη με 1-0, αποτέλεσμα που ψαλιδίζει από νωρίς τις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Λούτσο Γκονζάλες πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς 51΄, ενώ στο 90΄ ο Φανί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με τους Αμντούν δεξιά και Γέστε αριστερά, τον Φουστέρ πίσω από τον Μιραλάς και τους Μοντέστο, Φέισα στη μεσαία γραμμή.
 
Στα πρώτα λεπτά προσπάθησαν οι ερυθρόλευκοι με τη βοήθεια του κόσμου τους να επιβάλουν το ρυθμό τους, αλλά η Μαρσέιγ ήταν καλά διαβασμένη. Αυτή ήταν μάλιστα που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 2' με την κεφαλιά του Ντιαβαρά.
 
Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους Γάλλους να δημιουργήσουν φάσεις. Στο 20' μάλιστα ο Φέισα έκλεψε τη μπάλα, τη γύρισε σωστά στον Μιραλάς αλλά ο Βέλγος αστόχησε από καλή θέση.
 
Μετά το 20λεπτο η Μαρσέιγ κυριάρχησε και αφού πρώτα απείλησε με μακρινά σουτ, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 37'. Ο Ρεμί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Ο Ολυμπιακός δεν είχε κυκλοφορία της μπάλας και απειλούσε μόνο από ατομικές προσπάθειες του Μιραλάς που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των ερυθρόλευκων.
 
Το δεύτερο ημχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού ενώ πίεζε ψηλά στα πρώτα λεπτά, ένα λάθος του Αμντούν στη μεσαία γραμμή στοίχισε ακριβά. Στο 51' ο Μορέλ από τα αριστερά έκανε την κίνηση, γύρισε στο πρώτο δοκάρι και εκεί μόνος του ο Λούτσο Γκονζάλες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Το γκολ πάγωσε το Γ. Καραϊσκάκης, ο Βαλβέρδε έριξε άμεσα στη μάχη τον Τζιμπούρ, τραβώντας πλάγια τον Μιραλάς, ενώ λίγο αργότερο πέρασαν στο ματς και οι Μακούν, Ιμπαγάσα.
 
Η Μαρσέιγ όπως ήταν λογικό γύρισε πιο πίσω, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν αλλά ήταν φανερή η έλλειψη αγώνων. Ελάχιστες φορές μπόρεσε ο Ολυμπιακός να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Μανταντά. Η καλύτερη στιγμή των ερυθρόλευκων στο δεύτερο μέρος ήταν στο 77' όταν ο Τοροσίδης σέντραρε και ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε με το πλασέ στην κίνηση να σημαδέψει σωστά.
 
Στους αγώνες για την 1η ημέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
5ος όμιλος
Τσέλσι-Λεβερκούζεν 2-0
Γκενκ-Βαλένθια 0-0
6ος όμιλος
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1
Ντόρτμουντ-Αρσεναλ 1-1
7ος όμιλος
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1
ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2-1
8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Μίλαν 2-2
Βικτόρια Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...