Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Rendez-vous με τα ημιτελικά

Στην υπέρβαση της υπέρβασης στοχεύει απόψε η Εθνική Ελλάδος (18:00 ΕΤ1) όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ζούρος, με τους διεθνείς μας να πρέπει να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Γαλλίας αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ στηριζόμενη στο μεγάλο της «αστέρι» που δεν είναι άλλο από τον Τόνι Πάρκερ, θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση για το… πάθημα του 2005, ωστόσο οι Ελληνες παίκτες δείχνουν να μην έχουν ταβάνι στις φιλοδοξίες τους στην διοργάνωση, ενώ από την άλλη ακόμη και αν στο τέλος δεν τα καταφέρουν, ουδείς δεν θα τους κατηγορήσει καθώς η άπειρη αυτή ομάδα έχει ήδη κάνει την υπέρβασή της.

Αλλωστε για την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά θα υπάρξει και δεύτερη ευκαιρία μέσω του πρώτου αγώνα κατάταξης, την Παρασκευή με τον ηττημένο του άλλου αυριανού (16/09) προημιτελικού μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας (21:00).
O Νικ Καλάθης

Ο έλεγχος των ριμπάουντ και η καλή άμυνα είναι το «κλειδί» ώστε η Εθνική να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» του Ευρωμπάσκετ, όπως τόνισε στην «Εξέδρα» ο Νικ Καλάθης χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως πρόκληση για την καριέρα του να καταφέρει να σταματήσει τον Πάρκερ.

Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε ο γκαρντ του Τριφυλλιού:

- Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το «κλειδί» της νίκης; Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

«Δίχως άλλο, τα ριμπάουντ και κατ' επέκταση η άμυνα. Είδατε τι έγινε στον αγώνα με τη Γεωργία. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε τα ριμπάουντ και ήμασταν συνεχώς κάτω στο σκορ. Οταν στο δεύτερο δουλέψαμε σωστά σε αυτόν τον τομέα, νικήσαμε άνετα. Τα ριμπάουντ είναι το κλειδί, γιατί η Γαλλία διαθέτει παίκτες με πλούσια αθλητικά και σωματικά προσόντα και ικανότατους ψηλούς. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ μπορούμε να τους κοντράρουμε, και γιατί όχι να τους νικήσουμε».

- Στο παρκέ θα αντιμετωπίσεις και έναν παίκτη που προέρχεται από το ίδιο κολέγιο με εσένα, τον Γιοακίμ Νοά...

Ο «Ζακ» είναι καλός φίλος. Πρόκειται για καταπληκτικό παιδί, με τον οποίο δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί στους Γκέιτορς της Φλόριντα. Γνωριστήκαμε πριν από λίγα χρόνια και έχουμε κρατήσει επαφή. Είναι πάντως και ένας θαυμάσιος παίκτης που κάνει τη διαφορά.

-Εκτός του Νοά, πάντως, εσύ στην περιφέρεια μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θα έχετε την αποστολή να σταματήσετε το μεγάλο όπλο της Γαλλίας, που δεν είναι άλλος από τον Τόνι Πάρκερ»


«Το να αντιμετωπίσεις τον Πάρκερ είναι μία πρόκληση για την καριέρα κάθε νέου μπασκετμπολίστα. Και αυτό γιατί πρόκειται για έναν από τους καλύτερους γκαρντ στον κόσμο. Εναν παίκτη που διαθέτει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα, είναι ομαδικός, πραγματικός ηγέτης».

- Και πώς σχεδιάζεις να τον αντιμετωπίσεις;

«Τον Πάρκερ και όλη την ομάδα της Γαλλίας θα τον αντιμετωπίσει η ομάδα και όχι εγώ. Αλλωστε είναι ένας παίκτης τον οποίο δεν μπορείς να σταματήσεις, απλώς θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε και αυτό είναι όλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...