Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΚ: Μετά τη συντριβή ήρθε η νίκη

Μετά τη συντριβή στις Βρυξέλλες για την ΑΕΚ το ζητούμενο ήταν... οπωσδήποτε η νίκη κόντρα στον Εργοτέλη. Το γκολ του Μάκου στο 32' έφερε το τρίποντο στη μέτρια Ένωση (1-0)...
Η επιστροφή του Μάκου στη δράση έκανε εκ των προτέρων -σε θεωρητική βάση- καλύτερα τα πράγματα για την ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου. Παρτενέρ του, στο 4-2-3-1 που επέλεξε ξανά ο Χιμένεθ, ήταν ο Γκέντσογλου και από εκεί και πέρα οι Λεονάρντο, Κάρλος, Γκούντγιονσεν ήταν η τριάδα πίσω από τον Μπέλεκ, με τον Λυμπερόπουλο να πάει στον πάγκο.

Η Ένωση ήταν ορεξάτη στο πρώτο 5λεπτο, κάνοντας δύο καλές φάσεις αλλά στη συνέχεια κινδύνεψε σοβαρά να δεχθεί γκολ και μάλιστα όχι σε μία περίπτωση αλλά σε... αρκετές. Ο Μανωλάς βασικά -όπως και συνολικά η άμυνα κατά δεύτερο λόγο- έδινε ευκαιρίες και μάλιστα κλασικές στον Μπούντιμιρ αλλά αυτός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε κανένα από τα τρία τετ α τετ που του παρουσιάστηκαν!

Ο Μάκος, πάντως, μια χαρά τα κατάφερε στο δικό του τετ α τετ στο 32' και με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Πίρσον για το 1-0. Αυτή η εξέλιξη φάνηκε να επηρεάζει τους Κρητικούς, που από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έκαναν κάτι άλλο αξιόλογο επιθετικά, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με ένα πολύ δυνατό σουτ του Λεονάρντο.

Τίποτα στο β' μέρος...
Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Στο δεύτερο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική... Η ΑΕΚ, που είχε το προβάδισμα, έδειχνε να ενδιαφέρεται πρωτίστως να μην απειληθεί ενώ ο Εργοτέλης ήθελε να βγει μπροστά με αξιώσεις αλλά έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο... Βασικά τα λάθη ήταν συνεχή και από τις δύο πλευρές, με συνέπεια να μην υπάρχει κάποια καλή φάση.

Ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Κάρλος με τον Μπερνς και μετά τον Γκούντγιονσεν με τον Λυμπερόπουλο, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, την ίδια ώρα που ο Καραγεωργίου περνούσε στο ματς τον Καρέλη αντί του Φραγκουλάκη. Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν για την ΑΕΚ με τον Βάργκας αντί του Μπέλεκ και στο τελευταίο 15λεπτο η Ένωση είχε κενούς χώρους προς εκμετάλλευση, καθώς ο Εργοτέλης είχε βγει μπροστά για την ισοφάριση.

Δεν απείλησαν οι Κρητικοί, δεν έκανε κάποια ευκαιρία και η ΑΕΚ και το 1-0 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη, με την Ένωση να μπαίνει με το δεξί στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μάκος, Γκέντσογλου, Κάρλος, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Μπέλεκ.


Εργοτέλης: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Ζούνιορ, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Ρομάνο. 

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...