Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ η Ισπανία

Ούτε η Γαλλία του Τόνι Πάρκερ μπόρεσε να τα βάλει με την Ισπανία, τη μεγαλύτερη δύναμη του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η παρέα του Φερνάντο Ναβάρο, MVP της διοργάνωσης, και του Πάου Γκασόλ, έκανε περίπατο στον τελικό (98-85) και διατήρησε τα σκήπτρα της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης. Σε έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό, η Ρωσία νίκησε 72-68 την ΠΓΔΜ.

Οι Ισπανοί ήταν ισοπεδωτικοί και απέδειξαν ότι όσο βελτιωμένοι και αν εμφανίστηκαν οι Γάλλοι, δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους. Ο Ναβάρο με 27 πόντους, ο Πάου Γκασόλ με 17 (και δέκα ριμπάουντ) και ο Χοσέ Καλδερόν με άλλους τόσους, οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους “φούριας ρόχας”. Ηρωικός αλλά μόνος ο Τόνι Πάρκερ, με 26 πόντους. Ο ηγέτης των Γάλλων έκλεψε την παράσταση στην απονομή, αφού κάλεσε στο παρκέ τον Ρόνι Τουριάφ, τον Γάλλο διεθνή που έχασε το Ευρωμπάσκετ, καθώς υποβλήθηκε για δεύτερη φορά σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς. Οι φίλοι του τον τίμησαν και του κρέμασαν και τα 12 μετάλλια στο στήθος.

Στο μικρό τελικό η ΠΓΔΜ πήγε να κάνει πάλι το θαύμα της, αλλά ο Ντάμιαν Στογιανόφσκι κατάφερε να χάσει σουτ κάτω από το καλάθι με τη διαφορά στους δύο πόντους και οι Ρώσοι πήραν το χάλκινο με 72-68.

Την καλύτερη πεντάδα του τουρνουά απαρτίζουν οι Ισπανοί Ναβάρο (MVP) και Πάου Γκασόλ, ο Γάλλος Πάρκερ, ο Ρώσος Κιριλένκο και ο Αμερικανός ηγέτης της ΠΓΔΜ, Μπο ΜακΚάλεμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...