Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Kαλός ο βαθμός, αλλά θα μπορούσε και τους τρείς(ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0)

TO ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ...
Τον πρώτο του βαθμό, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Το συγκρότημα του Λάσλο Μπόλονι παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Τότεναμ, που παρατάχθηκε με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος στις καθυστερήσεις του αγώνα είχε οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Ίβιτς, είναι στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Καζάν, απέναντι στην Ρούμπιν.

Οι Άγγλοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο 12` έχασαν μοναδική ευκαιρία για να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Φάλκε σούταρε σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Κοντρέρας με ψύχραιμο τρόπο έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή, σώζοντας τον ΠΑΟΚ από βέβαιη παραβίαση. Ο «δικέφαλος» ισοφάρισε τις ευκαιρίες έξι λεπτά αργότερα, όμως η μπάλα από το σουτ του Βιεϊρίνια κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε πάνω από την εστία του Κουντιτσίνι. Στο 21` την κεφαλιά του Κέιν από καλή θέση, μπλόκαρε εύκολα ο Κρέσιτς, για να φτάσουμε στο 32` όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Ιταλό γκολκίπερ.

Ο Λίνο από τα 11 βήματα βρήκε δίχτυα, το γκολ όμως ακυρώθηκε αφού ο Κοντρέρας φάνηκε να μπαίνει πιο γρήγορα στην περιοχή με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει επανάληψη. Ο Λίνο κλήθηκε να εκτελέσει εκ νέου την εσχάτη των ποινών, όμως αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουντιτσίνι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμη καλή στιγμή για την Τότεναμ από «στημένη» φάση, όταν το φάουλ-κεραυνός του Παβλιουτσένκο (40`) πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κρέσιτς.

Ο... χορός των ευκαιριών από πλευράς Τότεναμ συνεχίστηκε με την έναρξη και του δευτέρου 45λεπτου. Στο 56`, ο Κρέσιτς έκανε κακή έξοδο, ο Παβλιουτσένκο από πλάγια θέση πάσαρε στον Φαλκέ και εκείνος με εξαιρετική προσπάθεια έκανε από καλή θέση το φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης με δύσκολη προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης μαζί με τον Ίβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης κλασσικής ευκαιρίας του «δικεφάλου» στον αγώνα.


 Στο 83` το σουτ του Ίβιτς απομάκρυνε ο Κουντιτσίνι, για να φτάσει η μπάλα εκ νέου στον Ίβιτς, που επιχείρησε «γέμισμα» στο κέντρο της αγγλικής περιοχής. Εκεί ο Αθανασιάδης με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, υποχρέωσε τον Ιταλό γκολκίπερ σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά σε κόρνερ. Ο Κουντιτσίνι, έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση στο βολέ του Βιεϊρίνια στο 90` από πλάγια θέση, πριν δημιουργηθεί η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις, όταν ο Ίβιτς με κεφαλιά από κοντινή θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να πανηγυρίσει μαζί με την ομάδα του μια μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες κάρτες: Κέιν, Κουντιτσίνι, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκη, Τσόρλουκα, Κάρολ, Ντος Σάντος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (62΄ Ίβιτς), Αθανασιάδης.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος (+90` Πάρετ), Φαλκέ (80` Φρέντερικς), Παβλιουτσένκο, Κέιν.

SKAI.GR
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...