Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ντέμης δεν επιστρέφει…

Καμία πρόθεση δεν έχει ο Ντέμης Νικολαΐδης να αναλάβει εκ νέου ηγετικό ρόλο στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Η δραστηριοποίηση του πρώην ποδοσφαιριστή και προέδρου της «Ένωσης» το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της ομάδας, εκλήφθηκε από ορισμένους ως προάγγελος της επιστροφής του στην κεφαλή του συλλόγου.

Ωστόσο ο ίδιος δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Αφενός οι υπόλοιπες δραστηριότητές του δεν του επιτρέπουν να διαθέσει όσο χρόνο απαιτείται για την ΑΕΚ.

Αφετέρου παραμένει πικραμένος από τη στάση μερίδας του κόσμου και αρκετών εκ των συνεργατών του στην ομάδα του 2004, που τον κατηγόρησαν ανοικτά για όσα έγιναν στη διάρκεια της θητείας του κάνοντας λόγο για κακοδιαχείριση.

Ασφαλώς την επιστροφή Νικολαΐδη στην ΠΑΕ την παρούσα φάση δεν εξυπηρετούν οι συνθήκες: τα χρέη συσσωρεύονται, η απειλή ευρωπαϊκού αποκλεισμού ή ακόμη και διάλυσης είναι ορατή, χρηματοδότης δεν υπάρχει και οποιαδήποτε εμπλοκή με θεσμικό ρόλο μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει αφήσει την ΑΕΚ στην τύχη του. Αρχικά με τη συμμετοχή του στις «ζυμώσεις» για να βρεθεί λύση στην ΠΑΕ, εν συνεχεία με την εξασφάλιση δανείου και πλέον με τις φήμες να οργιάζουν πως μεσολαβεί προκειμένου να βρεθεί επενδυτής. Ίσως λοιπόν το κοφτό «όχι» με το οποίο απαντά στην ερώτηση αν ετοιμάζει το έδαφος για επιστροφή του στην ΑΕΚ, να μεταφράζεται «όχι τώρα, ίσως αργότερα».

Ο χρόνος τρέχει…

Στο έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ θα τεθούν προς έγκριση οι όροι της εξασφάλισης δανείου 2 εκατ. ευρώ μέσω του Ντέμη Νικολαΐδη από τον Τούρκι Αλ Σουντάιρι. Εφόσον (και όπως όλα δείχνουν) εγκριθεί, τα χρήματα θα εκταμιευτούν μέσα στην εβδομάδα και θα καλυφθούν κάποιες οφειλές.

Το συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο, δεν αρκεί και το «μπαλάκι» περνά στους μετόχους, που καλούνται να βάλουν περίπου 4 εκατ. ευρώ μέσα στο Μάρτιο για να μην τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Ο Νίκος Νοτιάς καθορίζει τις εξελίξεις, καθώς είναι προφανές πως τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του 2004 περιμένουν από τον νυν μεγαλομέτοχο να επωμιστεί το βάρος των χρεών που προκύπτουν για τον ίδιο και να «παρασύρει» τους υπόλοιπους. Εφόσον δεν βρεθεί λύση μέχρι τη γενική συνέλευση στις 7 Μαρτίου, ο Ανδρέας Δημητρέλος θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου.

* Μετά το χθεσινό ρεπό, οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις κι αρχίζουν την προετοιμασία για το ματς με τον Άρη το ερχόμενο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Μανωλάς, ενώ επανέρχεται ο Κοντοές που εξέτισε την τιμωρία του.
sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...