Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ - 25η αγ.: Πάτησε κορυφή η Μονπελιέ

Απέναντι στη φορμαρισμένη και βελτιωμένη Μπορντό η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ δυσκολεύτηκε αρκετά. Οι ευκαιρίες ήταν λίγες στο παιχνίδι και το 0-0 φάνταζε ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Ο Νιγηριανός Ουτάκα όμως, μετά από κόρνερ του Εστράδα, βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα του Καρασό. Το 1-0 χάρισε ακόμη μία σημαντική νίκη στη Μονπελιέ, η οποία αήττητη μέσα στο 2012 παραμένει ισάξια διεκδικήτρια του εφετινού τίτλου στο γαλλικό πρωτάθλημα.
Ούτε την Οσέρ, που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, ούτε τη Σεντ Ετιέν, που διεκδικεί μέχρι και την έξοδο στο Champions League, βόλεψε το 0-0 στο "Αμπέ Ντεσάμπ". Οι Βουργουνδοί είχαν πιο ξεξάθαρες ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο φύλακας - άγγελος Ρουφιέ κράτησε το μηδέν και τουλάχιστον χάρισε ένα βαθμό στους "στεφανουά".
Άλμα παραμονής έκανε η νεοφώτιστη Εβιάν χάρη στο 2-0 επί της Νανσί. Αφού  η παρέα του Γκοβού (έπαιξε 66 λεπτά) στάθηκε τυχερή στη φάση του πρώτου γκολ (μετά από κεφαλιά του αμυντικού Πιουγκρενιέ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Μπεριγκό), έφτασε άμεσα σ' ένα δεύτερο, πάλι με τον Μπεριγκό, και δεν ανησύχησε ως το φινάλε του αγώνα κατακτώντας τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.
Εξίσου χρήσιμη στη μάχη της σωτηρίας ήταν και η νίκη 2-1 της Αζαξιό επί της Ντιζόν. Ο Μπερνάρ Κουμορτζί, που βρέθηκε μέσα στη μάχη, πέτυχε το πρώτο γκολ του στο Σαμπιονά, δεν ήταν όμως αρκετό για να σώσει την ομάδα του Καρτερόν από την ήττα στην Κορσική. Εντουάρντο και Καβαλί είχαν ήδη σκοράρει για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο β' γύρο του πρωταθλήματος είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα.
Ο νόμος της έδρας δούλεψε και υπέρ της Βαλενσιέν. Η ομάδα του βορρά άργησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, Σαμασά και Κοάντ ωστόσο κέρδισαν τη μάχη με το... χρόνο και στο τελευταίο τέταρτο διαμόρφωσαν το 2-0 επί της Λοριάν, την οποία έχουν αρχίσει να ζώνουν τα φίδια. 
Στη Νίκαια τέλος ο Μουνιέ έκανε τη διαφορά. Ο ηγέτης της Νις πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με την Καέν και έκρινε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες. Με αυτήν τους την επιτυχία οι "αετοί" ξεκόλλησαν, προσωρινά τουλάχιστον, από την τελευταία θέση.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής
Μονπελιέ - Μπορντό 1-0
(80' Ουτάκα)
Οσέρ - Σεντ Ετιέν 0-0
Νις - Καέν 1-0
(49' Μουνιέ)
Αζαξιό - Ντιζόν 2-1
(54' Εντουάρντο, 55' Καβαλί - 66' Κουμορτζί)
Εβιάν - Νανσί 2-0
(20', 32' Μπεριγκό)
Βαλενσιέν - Λοριάν 2-0
(78' Σαμασά, 81' Κοάντ)
22:00 Λιόν - Παρί Σεν Ζερμέν
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
18:00 Μπρεστ - Μαρσέιγ
18:00 Τουλούζ - Σοσό
22;00 Ρεν - Λιλ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...