Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Primera Division: 200άρης με «καρέ» ο Μέσι

Català: Lionel Messi, jugador del Futbol Club ...
Image via Wikipedia
Με…200 έτρεξε ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια, προτελευταία της 24ης ημέρας στην Primera Division.
Ο Αργεντινός πέτυχε «καρέ» εναντίον των «νυχτερίδων» στο θριαμβευτικό 5-1 (σκόραρε και ο Τσάβι στο 90΄), γιορτάζοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τις 200 συμμετοχές με την φανέλα της «Μπαρτσελόνα» στο πρωτάθλημα, όντας ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που καταφέρνει κάτι τέτοιο (έκανε ντεμπούτο στις 16/10/2004 στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ).
Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη, ο οποίος «σήκωσε στις πλάτες του» τη Μπαρτσελόνα όταν βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα από το γκολ του Πιάτι και με τέσσερα γκολ (δύο σε κάθε ημίχρονο) την οδήγησε στη νίκη, χάρη στην οποία οι Καταλανοί μείωσαν στους 10 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, έφτασε τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα σε 23 παιχνίδια, ένα λιγότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και επτά από την πιο παραγωγική του χρονιά (2009/2010), όταν είχε σκοράρει 34 φορές.
Πολλά κέφια είχαν οι ομάδες στην 24η αγωνιστική της primera division. Στα έξι από τα εννέα ματς (απομένει το αποψινό, Σαραγόσα-Μπέτις) που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο, μπήκαν 30 γκολ, 36 στο σύνολο, στην πιο παραγωγική αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το ματς της ημέρας έγινε στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», όπου η Ράγιο Βαγεκάνο επιβλήθηκε 5-3 της Λεβάντε. Σε ματς που οι αμυντικοί και των δύο ομάδων… απουσίαζαν στο δεύτερο μέρος, όταν μπήκαν 7 γκολ! Ντιέγκο Κόστα και Μπανγκουρά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών (πέτυχαν από δύο τέρματα έκαστος), ενώ για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-1, ο Ρούμπεν Σουάρες πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ.
Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Ράσινγκ Σανταντέρ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φτάνει τα 28 γκολ και τον Μπενζεμά να πετυχαίνει δύο τέρματα.
Με το ίδιο σκορ, η Μαγιόρκα συνέτριψε τη Βιγιαρεάλ. Οι νικητές, που είχαν τον Βίκτορ σε μεγάλη μέρα (πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα), πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» βυθίστηκε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας (τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού).
Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε το λάθος και προηγήθηκε στην έδρα της Γρανάδα με 1-0 μόλις στο 10ο λεπτό με τον Γκονζάλες. Οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι» και συνέτριψαν τους Βάσκους με 4-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ούτσε με δύο γκολ.
«Ανάσα» για τη Σεβίλλη. Το γκολ του Τροχόφσκι στο 93΄ «σφράγισε» την επικράτηση των Ανδαλουσιάνων επί της Οσασούνα με 2-0, ενώ μέσα σε τέσσερα λεπτά (58΄-61΄) η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέτυχε τρία γκολ εις βάρος της Μάλαγα  (3-0) και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στα προκριματικά του Champions League.
Ισόπαλες, με το ίδιο σκορ (1-1) έληξαν οι αναμετρήσεις, Χετάφε-Εσπανιόλ και Σπόρτινγκ Χιχόν-Ατλέτικο Μαδρίτης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...