Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Στην Λίβερπουλ το League Cup

Τον πρώτο της τίτλο μετά από έξι χρόνια κατέκτησε η Λίβερπουλ, νικώντας στον τελικό του League Cup στο Γουέμπλεϊ την Κάρντιφ με 3-2 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 στην παράταση).

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, οι «ρεντς» βρέθηκαν δυο φορές με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στους ψυχωμένους Ουαλούς, αλλά στο τέλος η εμπειρία τους ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο τελικό και στο 2' ο Γκλεν Τζόνσον έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, όμως η Κάρντιφ θα άνοιγε το σκορ με πλασέ του Μέισον μέσα από την περιοχή ύστερα από εξαιρετική πάσα του Κένι Μίλερ.

Η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα από τον Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος ισοφάρισε από κοντά σε φάση διαρκείας, όπου ο Λουΐς Σουάρεζ είχε δοκάρι.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, αφού ο Κένι Μίλερ μέσα από την περιοχή του Ρέινα σημάδεψε την οριζόντια δοκό στο 88'. Εκεί η Λίβερπουλ θα έπαιρνε κεφάλι με γκολ του Ντιρκ Κάιτ στο 108', αλλά η Κάρντιφ θα αποδεικνυόταν πολύ σκληρή για να πεθάνει και στο 118' θα έφερνε ξανά το ματς στα ίσια με τον Μπεν Τέρνερ.

Έτσι, οι δυο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Ο Χίτον απέκρουσε το πρώτο χτύπημα της Λίβερπουλ, ενώ και το δεύτερο των «ρεντς» από τον Τζόνι Ανταμς χάθηκε (άουτ). Όμως ούτε οι Ουαλοί τα πήγαν καλύτερα με τους Μίλερ και Ζεστέντ να σημαδεύουν το δοκάρι. Στην πέμπτη εκτέλεση της Κάρντιφ στη βούλα πήγε ο Αντονι Τζέραρντ, ο μικρός ξάδερφος του Στίβεν Τζέραρντ. Παίρνοντας λίγη φόρα, πήγε να πλασάρει τον Ρέινα στη δεξιά του γωνία, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και το πρώτο κύπελλο της χρονιάς στο Νησί πήγε στη Λίβερπουλ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...