Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τα ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά τον 41ο τίτλο στην ιστορία του και από ότι φαίνεται ο μοναδικός …αντίπαλος του την εφετινή σεζόν είναι τα ρεκόρ!


Η ομάδα του Μίτσελ αύξησε τη διαφορά σε 17 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (2-1). 


Ετσι πηγαίνει ολοταχώς για να καταρρίψει το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς βαθμών στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου. Το ρεκόρ έχει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1994-1995 με διαφορά 16 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό.

Οι νταμπλούχοι κυνηγάνε ακόμα τρία ρεκόρ!

Το ρεκόρ κατάκτησης τίτλου χωρίς ήττα. Το έχει ο Παναθηναϊκός όταν κατέκτησε τον τίτλο αήττητος την περίοδο 1963-1964 σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών : 24 νίκες, έξι ισοπαλίες.

Τα άλλα δύο ρεκόρ που έχει στόχο να καταρρίψει η Ερυθρόλευκη ομάδα είναι της καλύτερης επίθεσης και της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει μέχρι τώρα 70 γκολ και απομένουν 10 αγωνιστικές. Το ρεκόρ της καλύτερης επίθεσης έχει η ομάδα του Νίκου Γουλανδρή με 102 γκολ (1973-1974).

Οσον αφορά το ρεκόρ καλύτερης άμυνας, η ομάδα του Μίτσελ έχει δεχτεί 7γκολ και το ρεκόρ έχει ο Ολυμπιακός τη σεζόν 1972-1973 (13 γκολ).

Εξάλλου είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του που ο Ολυμπιακός σημειώνει 5 γκολ σε εκτός έδρας ματς στο β΄ ημίχρονο. Η πρώτη «πεντάρα» ήταν στις 12 Ιουνίου 1966 στο ματς στα Τρίκαλα με την τοπική ομάδα. Η ομάδα του Μπούκοβιτς είχε σημειώσει όλα τα γκολ στο β΄ ημίχρονο.

Στο μεταξύ στη σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νιγηρίας συζητήθηκε και το θέμα του Mάικλ Ολαϊτάν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφεν Κέσι ετοιμάζει τη λίστα με τα ονόματα της εθνικής Νιγηρίας ενόψει του Μουντιάλ και είναι πολύ πιθανόν ο φορμαρισμένος επιθετικός του Ολυμπιακού να κληθεί στο εθνικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Συστάσεις προς τους οπαδούς της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ που θα ταξιδεύσουν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (25 Φεβρουαρίου) έγιναν από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Μέσω ανακοίνωσης από τον βρετανό πρέσβη, Τζον Κίτμερ τονίζεται ότι «οι θύρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και οι φίλαθλοι να βρεθούν νωρίς στο γήπεδο για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Να προσέξουν την συμπεριφορά τους και να σεβαστούν τις Αρχές. Απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο, φιλάθλων σε κατάσταση μέθης και υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ θα χρειαστεί να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και 30 λεπτά».

Στον αγωνιστικό τομέα, την Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (την Τετάρτη) για την προημιτελική φάση. Το 0-0 της πρώτης συνάντησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στις δύο ομάδες στην προσπάθεια της εξασφάλισης του εισιτηρίου που οδηγεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...