Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε στην επίδειξη δύναμης της Μπαρτσελόνα( video)

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην επίδειξη δύναμης και υψηλής τεχνικής που έκανε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο η Μπαρτσελόνα. Το 0-3 ήρθε απολύτως φυσιολογικά, σε φάσεις που οι Καταλανοί έκρυβαν την μπάλα και έκαναν ό,τι ήθελαν. Ο Πέδρο (27' 69') και ο Μέσι (67') πέτυχαν τα γκολ. Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται και από το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ κινδυνεύει με τιμωρία εξαιτίας της χρήσης λέιζερ, αλλά και εισβολής στον αγωνιστικό χώρο οπαδού που έκανε άσεμνη χειρονομία στον Μέσι.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σαφέστατα θα ονειρευόταν διαφορετική πρεμιέρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά όταν με το “καλημέρα” σου τυχαίνει η Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να ελπίζεις και σε πολλά πράγματα. Οι αριθμοί είναι άλλωστε καταλυτικοί. Η Μπαρτσελόνα είχε 74% κατοχή μπάλας και 14 τελικές προσπάθειες για γκολ (έναντι 3 του Παναθηναϊκού). Επίσης είχε 746 σωστές πάσες (στις 895, ποσοστό 83%), ενώ οι σωστές πάσες των “πρασίνων” ήταν 156 στις 274 (57%).

Η Μπάρτσα με το γνωστό στιλ παιχνιδιού. Πολλές πάσες ακριβείας, σχεδόν καθόλου λάθη, αυτοματισμοί και συνεχής κίνηση, εναλλαγή θέσεων. Ο Ντάνι Άλβες, τύποις δεξιός μπακ, αρκετές φορές κινήθηκε σε ρόλο επιτελικού και έβγαλε ασίστ. Επίδειξη τεχνικής από Ινιέστα και Μέσι, η μπάλα άλλαζε πόδια με κινηματογραφική ταχύτητα και καλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι το δεύτερο και τρίτο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ουσιαστικά και πραγματικά μονάχα στο 20ο λεπτό με το τετ-α-τετ Σισέ – Βαλντές. Στη συνέχεια οι Καταλανοί πάτησαν γκάζι και μοναδικό μέλημα του Παναθηναϊκού ήταν να αμυνθεί αποτελεσματικά και να κρατά μακριά από την περιοχή του την παρέα του Μέσι. Δεν τα κατάφερε σ' αυτόν τον τομέα, κάθε επίθεση της Μπαρτσελόνα μύριζε γκολ και ο Τζόρβας υποχρεώθηκε να κάνει αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο μέρος με την επιλογή του Φερέιρα να παίξουν ο Δημούτσος και ο Πλεσίς για να πιέσει περισσότερο. Στο δεύτερο και τρίτο γκολ (62' και 69' ) η Μπαρτσελόνα έκρυψε την μπάλα, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο κατέβασε ταχύτητα ενόψει και του ντέρμπι με τη Ρεάλ.



Το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην Κοπεγχάγη είναι τυπικής διαδικασίας για τον Παναθηναϊκό που αποχαιρετά τη διοργάνωση χωρίς να έχει σκοράρει στο Ολυμπιακό Στάδιο με Κοπεγχάγη, Ρουμπίν και Μπαρτσελόνα. Παράλληλα το 0-3 είναι η πιο βαριά εντός έδρας ήττα μετά το 1-4 από τη Λεβερκούζεν το φθινόπωρο του 1993.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν τον Τσάβι στην αλλαγή, μερικοί άλλοι για να ...πικάρουν την Μπαρτσελόνα φώναζαν ρυθμικά “Ρεάλ, Ρεάλ”! Η αλόγιστη χρήση λέιζερ, παρά τις συστάσεις από τα μεγάφωνα, βάζει σε μπελάδες τον Παναθηναϊκό, ιδίως μετά την είσοδο οπαδού στον αγωνιστικό χώρο (στο β' ημίχρονο) και την άσεμνη χειρονομία στον Μέσι.

Το φιλμ του αγώνα

17΄Πρώτο σουτ του αγώνα, από τον Μασκεράνο, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Τζόρβα.
20' Εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Σισέ βγήκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Ισπανός τερματοφύλακας
26' Μακρινό δυνατό σουτ του Αντριάνο απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Τζόρβας
27' ΓΚΟΛ (0-1): Κάθετη πάσα του Ντάνι Άλβες, ο Πέδρο από δεξιά με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ
32' Καλό δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα έφυγε άουτ
37' Έξοχος συνδυασμός από Ινιέστα, Βίγια, Αντριάνο, κοντινό πλασέ άουτ του Βίγια
41' Έκρυψαν την μπάλα οι Καταλανοί. Μπαλιά Μέσι, προσποίηση Ινιέστα, τετ-α-τετ Βίγια με Τζόρβα, έκοψε σωτήρια σε κόρνερ ο Βύντρα
44' Διπλή ευκαιρία της Μπαρτσελόνα. Τετ-α-τετ Πέδρο με Τζόρβα απέκρουσε με το γόνατο ο Έλληνας τερματοφύλακας, στην εξέλιξη της φάσης νέα σωτήρια απόκρουση σε δυνατό σουτ του Βίγια
52' Δυνατό σουτ του Αντριάνο από αριστερά, απέκρουσε σωτήρια με εκτίναξη σε κόρνερ ο Τζόρβας
62' ΓΚΟΛ (0-2): Χάθηκε η μπάλα στο δεύτερο γκολ! Η φάση ξεκίνησε από Μέσι, στη συνέχεια Άλβες, Τσάβι, Ινιέστα, Αντριάνο, από αριστερά μπαλιά, ο Μέσι από κοντά το γκολ!
69' ΓΚΟΛ (0-3): Καταπληκτική η συνεργασία και στο τρίτο γκολ. Μακρινή πάσα του Άλβες, άψογο κοντρόλ του Ινιέστα και πάσα στον Πέδρο που δεν αστοχεί με αριστερό σουτ.

ΣΚΟΡΕΡ: 27' 69' Πέδρο, 62΄ Μέσι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δημούτσος - Πικέ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (68' Πλεσίς) Μαρίνος (46' Δημούτσος), Γκαρσία (63' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (72' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76' Μάξγουελ), Μασκεράνο, Τσάβι (71' Κεϊτά), Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...