Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ρεχάγκελ: «Ένιωσα βασιλιάς…»

Λατρεύτηκε όσο λίγοι. Μέχρι και τραγούδια βγήκαν για να αποθεώσουν το έργο του. Δικαίως, άλλωστε, καθώς επί των ημερών του το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε και πάλι στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο λόγος για τον Ότο Ρεχάγκελ, το αγαπημένο «Ρεχακλή» των Ελλήνων, ο οποίος μπορεί να αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος αλλά δε ξεχνά τις ωραίες στιγμές που έζησε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και, κυρίως, την αγάπη του κόσμου.

«Ο κόσμος με έκανε να αισθάνομαι σαν βασιλιάς. Η παρουσία μου εδώ με στιγμάτισε» τόνισε σε συνέντευξή του στην Sportday. «Όταν είσαι 9 χρόνια σε μια χώρα με τόσο μεγάλες επιτυχίες, είναι ένας σταθμός της ζωής σου που δεν τον ξεχνάς ποτέ. Είχα πολλές επιτυχίες στην καριέρα μου, αλλά αυτή εδώ ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είναι πολλοί άνθρωποι που δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να δουν και να ζήσουν αυτά που έχω περάσει εγώ» τόνισε ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Ότο Ρεχάγκελ, αφού τονίζει ότι θα εργαστεί και πάλι αλλά όχι στην Ελλάδα, εκθειάζει τη χώρα αλλά και τους Έλληνες: «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερος τόπος στη γη, λόγω και της μεγάλης ιστορίας της. Ο βασιλιάς Όθωνας ήταν 30 χρόνια στην Ελλάδα, εγώ είμαι ο Όθωνας ο 2ος. Απλά έμεινα «μόνο» εννέα χρόνια! Ευχαριστώ τους Έλληνες για όλα» τονίζει με χιούμορ ο «Ρεχακλής».

«Δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει φεύγει από την Εθνική»

Ο Ρεχάγκελ δεν παραλείπει να απαντήσει -αν και διπλωματικά- και στην κριτική που έχει δεχθεί κυρίως από κάποιους παίκτες μετά την αποχώρηση του: «Το ότι κάποιοι παίκτες δήλωσαν ότι σταματούν την Εθνική, είναι δικαίωμα τους. Δημοκρατία έχουμε. Στην κριτική απαντώ ότι ήταν δικαίωμα μας να βάζουμε όποιον παίκτη θέλαμε. Έπαιζαν αυτοί που άξιζαν βάσει απόδοσης».

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, τέλος, τονίζει ότι στην Ελλάδα θα επέστρεφε για δύο πράγματα: για διακοπές και για να δει την Εθνική Ελλάδος. «Είναι πολύ πιθανόν να έρθω να δω από κοντά κάποιο παιχνίδι το μέλλον» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...