Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κυπελλούχος Πορτογαλίας η Πόρτο


Την κατάκτηση του 15ου Κυπέλλου στην ιστορία της πανηγύρισε η Πόρτο. Στον τελικό νίκησε την Τσάβες (ομάδα β’ κατηγορίας) με 2-1 και ισοφάρισε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα τρόπαια, όμως και οι δύο απέχουν από το ρεκόρ της Μπενφίκα (24) που είναι η πολυνίκης του θεσμού.

Η Πόρτο προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Γκουαρίν στο 13ο και Φαλκάο στο 23ο λεπτό αντίστοιχα. Η Τσάβες μείωσε σε 2-1 στο 85’ με τον Κλεμέντε.

Αυστρία: Κυπελλούχος η Στουρμ Γκρατς

Η Στουρμ Γκρατς κέρδισε το αυστριακό Κύπελλο για 4η φορά στην ιστορία της. Στον τελικό που έγινε στην Κλάγκενφοθρτ νίκησε τη Βίνερ Νόισταντ με 1-0. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Λάβιτς στο 80ο λεπτό χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του. Η Στουρμ Γκρατς θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ρωσία: Η Ζενίτ κατέκτησε το Κύπελλο

Για 3η φορά στην ιστορία της η Ζενίτ στέφθηκε Κυπελλούχος Ρωσίας, καθώς στον τελικό που έγινε στο Ροστόφ επιβλήθηκε της Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ με 1-0. Ο Σιράκοφ με πέναλτι στο 60ο λεπτό πέτυχε το γκολ που χάρισε το Κύπελλο στη Ζενίτ. Τα δύο προηγούμενα τρόπαια η Ζενίτ τα κέρδισε το 1999 και το 1945.

Ουκρανία: Πρώτο Κύπελλο για την Ταβρία

Η Ταβρία Σιμφερόπολις νίκησε στον τελικό του ουκρανικού Κυπέλλου στην παράταση την Μέταλουργκ Ντόνετσκ με 3-2 και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με την Ταβρία να προηγείται 2-0 με γκολ των Φέστουκ (2’) και Κόβπακ (40’ πεν.). Η Μέταλουργκ μείωσε στο 51ο λεπτό με τον Μχιταριάν και ισοφάρισε στο 74ο με τον Σέρτζιο. Στην παράταση ο Ινταχόρ στο 96’ έκανε το 3-2 για την Ταβρία οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ταβρία είχε κερδίσει το 1992 το πρώτο ουκρανικό πρωτάθλημα, μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...