Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Γιαννάκης: «Οι Έλληνες μπορούν...»


Τα τραγικά γεγονότα στην Αθήνα δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Παναγιώτη Γιαννάκη στη σημερινή επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, παραμονή της έναρξης του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. «Στόχος μας είναι να δείξουμε πως οι Έλληνες μπορούν....» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«...Να κάνουμε τον κόσμο στην Ελλάδα χαρούμενο κι αν είναι δυνατόν να τους κάνουμε να ξεφύγουν για λίγο από όσα περνούν. Όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας προκαλούν στενοχώρια. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να δείξουμε πως οι Έλληνες μπορούν» τόνισε ο Γιαννάκης. Και πρόσθεσε;

«Με σκληρή, δουλειά, καθαρό μυαλό και πίστη, μπορούμε να πετύχουμε. Είμαστε μια χώρα που χρειάζεται στόχους, για να γίνουμε υπομονετικοί και ενθουσιώδεις. Το μπάσκετ ήταν πάντα ένας τρόπος για να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να τους πούμε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια ικανοτήτων και υπομονής και μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Καθ' όλη τη χρονιά παίξαμε καλά, χρησιμοποιήσαμε τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας και φτάσαμε ως εδώ. Και τώρα θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο στην Ελλάδα χαρούμενο κι αν είναι δυνατόν να τους κάνουμε να ξεφύγουν για λίγο από όσα περνούν...»

Αναφερόμενος στο καθαρώς αθλητικό κομμάτι ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο Παρίσι. Ήταν μια πολύ συναρπαστική χρονιά. Έγιναν παιχνίδια και ήρθαν αποτελέσματα που προκάλεσαν εντύπωση. Για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση που μέσα από δυσκολίες και διάφορες καταστάσεις, μέσα από νίκες και ήττες, καταφέραμε για δεύτερη χρονιά να φτάσουμε στο final-4. Ξέρουμε ότι ήρθαν οι καλύτερες ομάδες που μπορούν να έχουν πραγματικά καλή απόδοση και σε δύσκολες στιγμές. Αυτό μας βοήθησε κι εμάς να προετοιμαστούμε καλύτερα, ώστε σε όποιες δυσκολίες μας παρουσιαστούν στο φάιναλ φορ, αλλά και στο μέλλον, να έχουμε απαντήσεις. Θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα αλλά και την ικανότητα για σωστή διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στο παιχνίδι με την Παρτίζαν».

Η Παρτίζαν

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Παρασκευής η Παρτίζαν, ο προπονητής της οποίας θυμήθηκε το φάιναλ φορ του 1988, στο οποίο είχε λάβει μέρος ο ίδιος ως 26χρονος προπονητής και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως παίκτης του Άρη!

«Στην Γάνδη οργανώθηκε το πρώτο φάιναλ φορ και πράγματι ήμουν εκεί ως προπονητής της Παρτίζαν. Εκεί ήταν και ο φίλος μου που βρίσκεται παραδίπλα. Είχαμε αναμετρηθεί στον μικρό τελικό. Θυμάμαι τον Γιαννάκη, ο οποίος ήταν υπέροχος χαρακτήρας, παίκτης και αμυντικός. Από τότε έχουν περάσει χρόνια και το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές του τότε με το σήμερα. Αλλά παίκτες όπως οι Πάσπαλι, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ήταν τόσο μεγάλοι αστέρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν άλλον. Ήταν φανταστικοί»

Ο Μαυροβούνιος προπονητής αναφέρθηκε και στο ματς με τον Ολυμπιακό:

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το ματς της Παρασκευή. Είμαστε υγιείς και ήρεμοι. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αποτέλεσμα. Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να περάσουμε στον τελικό. Ότι κι αν γίνει πάντως, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...