Σάββατο 15 Μαΐου 2010

O τίτλος στην primera, η αυλαία στο campionato και το Κύπελλο Γερμανίας


Το βράδυ της Κυριακής θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια στην Ισπανία για την αγωνιστική περίοδο 2009-10, καθώς τότε (20:00) η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης θα λύσουν τις... διαφορές τους σε αναμετρήσεις με δύο ομάδες, οι οποίες δίνουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.
Οι -πρωτοπόροι της βαθμολογίας- «μπλαουγκράνα» υποδέχονται στο «Καμπ Νου» τη Βαγιαδολίδ και με νίκη κατακτούν για δεύτερη διαδοχική σεζόν τον τίτλο. Την ίδια ώρα η «βασίλισσα», η οποία αναμετράται στο «Ροζαλέδα» με τη Μάλαγα, θέλει το «τρίποντο» και, παράλληλα, απώλεια βαθμών των Καταλανών, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή μετά από δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Η Σεβίλη έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα, καθώς έχει προβάδισμα ενός βαθμού έναντι της Μαγιόρκα, και θέλει αύριο μόνο νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με την Αλμερία για να τερματίσει τέταρτη.

Από την πλευρά της, η Μαγιόρκα υποδέχεται την Εσπανιόλ και, εκτός από το «τρίποντο», θέλει και απώλεια βαθμών της Σεβίλης, προκειμένου να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος, στο «μέτωπο» της παραμονής στην κατηγορία, η ουραγός Χερέθ θα γλιτώσει τον υποβιβασμό μόνο με θαύμα, ενώ άλλες τέσσερις ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Βαγιαδολίδ και Μάλαγα, ισοβαθμούν στους 36 βαθμούς και θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική να αποφύγουν τις υπόλοιπες δύο θέσεις που οδηγούν στη Β΄ κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής στην primera division:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 15/5

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 15/5

Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 15/5

Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 15/5

Αλμερία-Σεβίλη 15/5

Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 16/5

Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 16/5

Οσασούνα-Χερέθ 16/5

Σανταντέρ-Χιχόν 16/5

Βαλένθια-Τενερίφη 16/5

Στο campionato...
Ολοκληρώνεται το επόμενο διήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2009-10, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 38η και τελευταία αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Ίντερ αναμετράται την Κυριακή (16:00) στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Σιένα με την τοπική ομάδα και θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να πανηγυρίσει τον πέμπτο διαδοχικό και 18ο συνολικά στην ιστορία της, αλλά και να κάνει το δεύτερο από τα τρία βήματα για την κατάκτηση του «τρεμπλ», μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη της κατάταξης Ρόμα αντιμετωπίζει στο «Μαρκ΄αντόνιο Μπεντεγκόντι» της Βερόνα την Κιέβο και θέλει νίκη και, παράλληλα, απώλεια βαθμών της «νερατζούρι», προκειμένου να κόψει αυτή πρώτη το νήμα στη Serie A. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοούνται οι «τζιαλορόσι», καθώς η Ρόμα έχει μια νίκη και μια ισοπαλία στις αναμετρήσεις με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή το προβάδισμα έχει η Σαμπντόρια, η οποία υποδέχεται στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας τη Νάπολι, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Από την πλευρά της, η Παλέρμο, η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τους «μπλουτσερκιάτι», αντιμετωπίζει στο Μπέργκαμο την Αταλάντα και θέλει, εκτός από το «τρίποντο», και το... δώρο της Νάπολι, προκειμένου να καταλάβει αυτή την τέταρτη θέση.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής έχει ως εξής:

Μίλαν-Γιουβέντους 14/5

Λάτσιο-Ουντινέζε 14/5

Αταλάντα-Παλέρμο 15/5

Μπάρι-Φιορεντίνα 15/5

Κάλιαρι-Μπολόνια 15/5

Κατάνια-Τζένοα 15/5

Κιέβο-Ρόμα 15/5

Πάρμα-Λιβόρνο 15/5

Σαμπντόρια-Νάπολι 15/5

Σιένα-Ίντερ 15/5

Στο championnat
Με τις αναμετρήσεις της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής, ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο το γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Πρωταγωνίστρια της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα η Μαρσέιγ που με μία εντυπωσιακή πορεία στον δεύτερο γύρο, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου και ο εντός έδρας αγώνας με την υποβιβασμένη Γκρενόμπλ, αναμένεται να εξελιχθεί σε φιέστα.

Παράλληλα η Λιλ φιλοξενείται από την Λοριάν και θέλει την νίκη για να παραμείνει στην δεύτερη θέση, ενώ η Λιόν θα υποδεχθεί την Λε Μαν και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το πρόγραμμα:

Νανσί-Βαλανσιέν

Μπουλόν-Ρεν

Λοριάν-Λιλ

Σοσό-Οσέρ

Νις-Σεντ Ετιέν

Λιόν-Λε Μαν

Μαρσέιγ-Γκρενόμπλ

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ

Λανς-Μπορντό

Τουλούζ-Μονακό

Στο Κύπελλο Γερμανίας

Αύριο θα γίνει γνωστή η ομάδα, η οποία θα στεφθεί κυπελλούχος στη Γερμανία για τη σεζόν 2008-2009, καθώς Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου αναμετρώνται (21:00) στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου. Για την ομάδα του Τόμας Σάαφ ο αυριανός τελικός είναι η ευκαιρία να κλείσει τη χρονιά με ένα τρόπαιο, δεδομένου ότι οι «πράσινοι» τερμάτισαν τρίτοι στο πρωτάθλημα, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, ενώ έφτασαν έως τη φάση των «16» στο Εuropa league.

Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί θέλουν να κάνουν το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται, προκειμένου να πανηγυρίσουν το «τρεμπλ». Ήδη οι παίκτες του Λουίς Φαν Γκάαλ κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ενώ, μετά τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου, θα διεκδικήσουν στις 22 Μαϊου, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ίντερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπάγερν Μονάχου και Βέρντερ Βρέμης είναι οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις στο Κύπελλο Γερμανίας. Οι Βαυαροί έχουν στεφθεί 14 φορές κυπελλούχοι, ενώ η Βέρντερ ακολουθεί την Μπάγερν Μονάχου στη σχετική λίστα με έξι κατακτήσεις, πιο πρόσφατη εκ των οποίων ήταν η περυσινή, στον τελικό με τη Λεβερκούζεν.


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...