Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Σούπερ ντέρμπι στο Ανφιλντ κρίνει τον πρωταθλητή, «φωτιά» στην primera


Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στη φετινή Premiership, ο τίτλος θα κριθεί στο «Άνφιλντ». Αντίθετα όμως, από ότι ονειρεύονταν οι φίλοι της στην αρχή της σεζόν, η Λίβερπουλ δεν θα είναι μία από τις ομάδες που θα τον διεκδικήσουν. Το «δράμα» γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ενδεχόμενη νίκη των «ρεντς» επί της Τσέλσι την 37η αγωνιστική, χαρίζει στη «μισητή» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τρόπαιο με το οποίο τους ξεπερνά σε πρωταθλήματα!

Το Σάββατο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από τη Σάντερλαντ, η οποία βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και θα έχει και αρκετές απουσίες. Οι «κόκκινοι διάβολοι», εκτός από τη νίκη θα προσπαθήσουν να πετύχουν όσα περισσότερα γκολ μπορούν, καθώς υστερούν κατά οκτώ στη συνολική διαφορά τερμάτων, από τους «μπλε» και αυτό είναι το κριτήριο που θα βγάλει πρωταθλητή στην περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων.

Σπουδαίο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τα ευρωπαϊκά όνειρα των δύο ομάδων, θα γίνει στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», όπου οι «πολίτες» υποδέχονται την Άστον Βίλα. Μόλις έναν πόντο μπροστά βρίσκονται οι «χωριάτες», που παράλληλα ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με την Τότεναμ, η οποία αγωνίζεται εντός έδρας με την Μπόλτον.
Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:
Σάββατο 01/05

Μπέρμιγχαμ-Μπέρνλι (14:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (17:00)
Πόρτσμουθ-Γουλβς (17:00)
Στόουκ-Έβερτον (17:00)
Τότεναμ-Μπόλτον (17:00)
Κυριακή 02/05

Λίβερπουλ-Τσέλσι (15:30)
Φούλαμ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00) 
Δευτέρα 03/05
Γουΐγκαν-Χαλ (15:30)
Μπλάκμπερν-Άρσεναλ (19:00) 

Στην primera division
Μία από τις πιο κρίσιμες «στροφές» του ισπανικού πρωταθλήματος είναι η 35η αγωνιστική, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα καλείται να ξεπεράσει άμεσα το σοκ του αποκλεισμού από τον τελικό του Champions League και να πάρει τους τρεις βαθμούς στο «Μαδριγάλ», όπου την περιμένει το Σάββατο η ιδιαίτερα φορμαρισμένη (πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια) Βιγιαρεάλ.

Με το προβάδισμα έναντι της δεύτερης Ρεάλ στον ένα βαθμό και με δυσκολότερο πρόγραμμα στις τελευταίες αγωνιστικές, οι «μπλαουγκράνα» κινδυνεύουν να χάσουν και τον τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει για φέτος και να μείνουν με... άδεια χέρια, μετά τη θριαμβευτική περσινή χρονιά των έξι τίτλων.

Την Κυριακή η Ρεάλ υποδέχεται στο «Μπερναμπέου» την Οσασούνα και, αν η Μπαρτσελόνα έχει χάσει βαθμούς, θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να περάσει στην κορυφή. Εξέλιξη που φάνταζε απίθανη πριν από 20 ημέρες, όταν οι Καταλανοί περνούσαν θριαμβευτικά από τη Μαδρίτη. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει μπροστά της ουσιαστικά μόνο ένα δύσκολο παιχνίδι -αυτό της προσεχούς Τετάρτης στη Μαγιόρκα- ενώ αντίθετα οι «μπλαουγκράνα» έχουν άλλη μία επικίνδυνη έξοδο, απέναντι στη Σεβίλη (37η ημέρα).

Κατά τα άλλα, η Βαλένθια παίζει στη Βαρκελόνη με την Εσπανιόλ και με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνει» την τρίτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η μάχη για την τέταρτη θέση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μεταξύ της Μαγιόρκα (δοκιμάζεται στο «Σαν Μαμές» με την Αθλέτικ Μπιλμπάο) και της Σεβίλης (υποδέχεται στο «Σάντσεθ Πιχουάν» την Ατλέτικο Μαδρίτης). Στην «ουρά», η Χερέθ παίζει το τελευταίο της χαρτί υποδεχόμενη την Αλμερία, η Βαγιαδολίδ υποδέχεται τη Χετάφε, ενώ κρίσιμη είναι η αναμέτρηση της Τενερίφης με τη Σανταντέρ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Τενερίφη-Σανταντέρ 1/5

Λα Κορούνια-Σαραγόσα 1/5

Μάλαγα-Σπόρτινγκ Χιχόν 1/5

Βαγιαδολίδ-Χετάφε 1/5

Χερέθ-Αλμερία 1/5

Εσπανιόλ-Βαλένθια 1/5

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 1/5

Σεβίλη-Ατλέτικο Μαδρίτης 2/5

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 2/5

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 2/5

Στο campionato...
Εκτός έδρας υποχρεώσεις στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής έχουν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στην Ιταλία. Η Ρόμα, η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Ίντερ, αντιμετωπίζει το Σάββατο (19:00) στο «Ένιο Ταρντίνι» την Πάρμα, στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της 36ης ημέρας, και θέλει τη νίκη, προκειμένου να «σκαρφαλώσει» -έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Από την πλευρά τους, οι «νερατζούρι», με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αναμετρώνται την Κυριακή (21:45) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης με τη Λάτσιο, στον αγώνα που κλείνει την «αυλαία» της 36ης ημέρας.

Το πρόγραμμα:

Πάρμα-Ρόμα 1/5

Μίλαν-Φιορεντίνα 1/5

Κατάνια-Γιουβέντους 2/5

Σαμπντόρια-Λιβόρνο 2/5

Κάλιαρι-Ουντινέζε 2/5

Μπάρι-Τζένοα 2/5

Σιένα-Παλέρμο 2/5

Κιέβο-Νάπολι 2/5

Αταλάντα-Μπολόνια 2/5

Λάτσιο-Ίντερ 2/5
Στη bundesliga...

Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής στην μπουντεσλίγκα έχει η Μπάγερν, καθώς με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ, υποδέχεται την Μπόχουμ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής.

Πιό δύσκολη αποστολή έχει η Σάλκε που θα φιλοξενήσει την Βέρντερ Βρέμης, ωστόσο το κίνητρο των γηπεδούχων για τον τίτλο είναι ισχυρό. Παράλληλα, η Λεβερκούζεν είναι το φαβορί απέναντι στην ουραγό Χέρτα Βερολίνου, ενώ η Ντόρτμουντ θα φιλοξενήσει την Βόλφσμπουργκ σε μία ανοικτή αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 1 Μαϊου

Κολονία-Φράιμπουργκ

Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου

Μπάγερν Μονάχου-Μπόχουμ

Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Χοφενχάιμ

Αμβούργο-Νυρεμβέργη

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης

Στουτγκάρδη-Μάιντς


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...