Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Εκλογές την Κυριακή στην Μπαρτσελόνα με 4 υποψήφιους προέδρους

Εκατό χιλιάδες και πλέον μέλη της Μπαρτσελόνα προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του συλλόγου. Οι υποψήφιοι να διαδεχτούν τον Χοάν Λαπόρτα είναι τέσσερις με φαβορί τον (ορκισμένο εχθρό του Λαπόρτα) Σάντρο Ροσέλ(φωτό). Η προεκλογική περίοδος με συγκεντρώσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις ξεκίνησε επίσημα στην Μπαρτσελόνα στις 17 Μαΐου και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ο Λαπόρτα εκλέχθηκε το 2003 και αποχωρεί ύστερα από δυο θητείες στον προεδρικό θώκο των Καταλανών. Οι τέσσερις υποψήφιοι μονάχα σ' ένα πράγμα συμφωνούν. Ότι πρέπει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για πολλά χρόνια ο Γκουαρντιόλα. Στην προεκλογική μάχη ανέβηκαν αρκετές φορές οι τόνοι σε τηλεοπτικά "ντιμπέϊτ", με την παροχή υποσχέσεων αλλά και προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Οι τέσσσερις υποψήφιοι:

Σάντρο Ροσέλ: Το φαβορί της εκλογικής διαδικασίας. Κάποτε φίλος και συνεργάτης του Λαπόρτα, τώρα ορκισμένοι εχθροί. Παραιτήθηκε το 2005 από αντιπρόεδρος του συλλόγου. Το 2003 με δικές του ενέργειες απέκτησε η Μπάρτσα τον Ροναλντίνιο. Εδώ και δυο χρόνια σε διαρκή προεκλογικό αγώνα με σημαντική επιρροή στα μέσα ενημέρωσης.

Χάουμε Φερέρ: Ένας εκ των αντιπροέδρων στη σημερινή διοίκηση. Έχει την υποστήριξη του Λαπόρτα.

Μαρκ Ινγκλα: Θέλει να συνεχίσει την πολιτική Λαπόρτα χωρίς να επηρεάζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο. Είχε συμβολή, από διοικητικές θέσεις, στην αναγέννηση και ανοδική πορεία των τελευατίων ετών.

Αγκούστι Μπενεντίτο: Συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες απ' όλους. Νέος στα διοικητικά, ελάχιστοι τον γνωρίζουν.

Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντα του την 1η Ιουλίου και η θητεία είναι τετραετής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...