Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Όλα ή τίποτα σήμερα για την Εθνική

Το πρώτο της γκολ και την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ αναζητά σήμερα (17:00, ΝΕΤ) η Εθνική μας, στο δεύτερο παιχνίδι της στη Νότια Αφρική με αντίπαλο την Νιγηρία. «Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία να σκοράρουμε», δήλωσε ο Ρεχάγκελ, που φαίνεται ότι έχει πλάνα για τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Οι διεθνείς μας, πάντως, καλούνται να νικήσουν και το... κρύο, που θα επικρατεί την ώρα του αγώνα.

Η γαλανόλευκη αγαπημένη πρέπει πάση θυσία να πάρει την νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στη β’ φάση της διοργάνωσης. «Να διορθώσουμε τα λάθη μας», δήλωσε ο Γκέκας, ενώ ο Νίνηςξεκαθάρισε πως «αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία».

Θεωρητικά, ο αγώνας είναι πιο δύσκολος από εκείνον της πρεμιέρας, στην πράξη, όμως, θα μπορούσε να αποδειχθεί ευκολότερος. Ηπροϊστορία, πάντως, γράφει 1 - 1 καθώς η Νιγηρία μας νίκησε στο Μουντιάλ του 1994 και εμείς την κερδίσαμε σε φιλικό το 1999.

Ο «χερ Ότο» δεν αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, αφού οι μικροενοχλήσεις που ένιωσε ο Κατσουράνης δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ στα «πιτς» βρίσκεται ο Πρίττας που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Με βάση την προπόνηση της Τρίτης, η ομάδα μας θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι -κατά πάσα πιθανότητα- θα είναι οι Κυργιάκος, Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνεο ο Τζόρβας, ο Βύντρα θα πάει δεξιά και ο Τοροσίδης αριστερά. Στη μεσαία γραμμή θα διατηρήσουν τη θέση τους οι Κατσουράνης και Τζιόλης, με τον Καραγκούνη να είναι μάλλον και προωθημένος στην αριστερή πλευρά. Οι δύο επιθετικοί θα είναι ο Σαλπιγγίδης στο δεξί άκρο και ο Γκέκας στην κορυφή.

Οι διεθνείς μας, πάντως, έχουν ακόμα έναν αντίπαλο: το δριμύ ψύχος! Το γήπεδο «Free State Stadium» του Μπλούμφοντειν βρίσκεται στα 1.400 μέτρα υψόμετρο στην επαρχία της Οράγγης, όπου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους την ώρα της σέντρας το θερμόμετρο θα γράφει 0 και κατά την διάρκεια του αγώνα -1.

Στο αγωνιστικό μενού της ημέρας περιλαμβάνονται επίσης οι αγώνες Αργεντινή - Νότια Κορέα (14:30) και Γαλλία - Μεξικό(21:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...