Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Υποψίες του BBC για στημένο ματς της Νιγηρίας

Υποψίες για πιθανό στημένο παιχνίδι της Νιγηρίας στο  Μουντιάλ της Ν. Αφρικής αναφέρει το BBC, αφήνοντας έντονα υπονοούμενα και για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας  2-1.

Στο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου αναφέρεται ότι η FIFAείχε ειδοποιηθεί από ειδικό ερευνητή της UEFAότι καταγράφηκαν παράξενα στοιχήματα σε παιχνίδι της αφρικανικής ομάδας.

Μάλιστα, το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης υποστηρίζει ότι η Νιγηρία αποκλείστηκε, χάνοντας από την Ελλάδα.

Αυτό βέβαια πολύ μικρή σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού οι «αετοί» προκρίνονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, εάν κέρδιζαν τη Νότια Κορέα έστω και με ένα γκολ, αρκεί να έχανε και η Ελλάδα από την Αργεντινή, κάτι που όλος ο πλανήτης θεωρούσε ως το πιθανότερο.

Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει επίσης ότι η Νιγηρία ήταν φαβορί για τη νίκη επί του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ωστόσο έχασε, μετά την αποβολή παίκτη, αν και είχε προηγηθεί.

Μάλιστα φιλοξενείται και δήλωση του Γερμανού δημοσιογράφου, Κρίστιαν Μπέργκμαν, ο οποίος ισχυρίζεται πως τη νύχτα πριν το πρώτο παιχνίδι της Νιγηρίας, άνθρωπος της UEFA του αποκάλυψε ότι παίκτες της ομάδας συμμετέχουν σε στησίματα.

Από την πλευρά της η FIFA δεν αρνείται ότι ειδοποιήθηκε, ωστόσο απαντάει ότι δεν παρατήρησε κάτι ύποπτο σε κανένα παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...