Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παράπονα για αναξιοκρατία στην άφιξη της εθνικής πόλο γυναικών

Αθήνα
Με το χάλκινο μετάλλιο του World League στις αποσκευές της επέστρεψε στην Αθήνα η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών από το Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι είναι η καλύτερη στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος κατά την άφιξη της αποστολής στο «Ελ. Βενιζέλος».

Και συμπλήρωσε: «Το Γουόρλντ Λιγκ αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση του κόσμου. Μετέχουν οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι καλύτερο και από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βρισκόμαστε στα κορυφαία σκαλιά του κόσμου.

» Κάποιοι έπρεπε να το προσέξουν αυτό, αλλά δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει και καταφεύγουν σε πολύ κατώτερα ή ανύπαρκτα σαλόνια. Είμαστε η χώρα της αναξιοκρατίας και στον αθλητισμό, των πολιτών β' και γ' κατηγορίας.

» Τα παιδιά ανήκουν στην κορυφή του κόσμου και δυστυχώς η πατρίδα δεν τους το αναγνωρίζει και ειδικά αυτοί που έχουν θεσμικό ρόλο στη χώρα. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τον προπονητή. Η ομάδα φέτος θα κάνει συλλογή μεταλλίων».

Γιώργος Μορφέσης: «Έχουμε ανεβάσει τον πήχη από πέρυσι. Το μετάλλιο στο Γουόρλντ Λιγκ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε έτσι. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ αποτελεί το βασικό στόχο της χρονιάς.

» Αρχικός μας στόχος είναι να μπούμε στην τετράδα και να έχουμε δυο ευκαιρίες να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Προχωράμε βήμα-βήμα. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε παραδοσιακές ομάδες του αθλήματος. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς».

Μαρία Τσουρή: «Βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Το γεγονός ότι πήραμε ένα μετάλλιο, σε μια διοργάνωση προετοιμασίας για μας, είναι πάρα πολύ θετικό. Αποδείξαμε ότι ανήκουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

» Είμαστε η μόνη ομάδα της Ευρώπης που πήρε μετάλλιο στο Γουόρλντ Λιγκ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την παρουσία μας και ό,τι πετύχαμε στο Σαν Ντιέγκο».

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Το Γουόρλντ Λιγκ αποτέλεσε διοργάνωση προετοιμασίας για μας. Παίξαμε με σοβαρότητα και κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

» Ο αγώνας με τη Ρωσία ήταν μια επανάληψη του περσινού μικρού τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ρώμης. Μακάρι να είχαμε κερδίσει και τότε. Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

Κική Λιόση: «Το χάλκινο μετάλλιο στο Γουόρλντ Λιγκ δεν σημαίνει χρυσό στο Ζάγκρεμπ. Ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχουν έξι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Ρωσία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ισπανία και εμείς.

» Στο Σαν Ντιέγκο κάναμε καλή προετοιμασία, που μας απέφερε ένα μετάλλιο. Αυτή η επιτυχία μας τονώνει ηθικά για τη συνέχεια. Για να είμαστε πρώτοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι. Εχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε».

Αγγελική Γερόλυμου: «Βασικός στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το Γουόρλντ Λιγκ και το FINA Cup αποτελούν αγώνες προετοιμασίας για μας. Στο Σαν Ντιέγκο, όμως, ήρθε το μετάλλιο και είμαστε ικανοποιημένες για αυτό.

» Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι. Δουλεύουμε με την ίδια όρεξη και ρυθμό, για να πάρουμε ένα μετάλλιο το Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...