Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο Λεονάρντο και οι άλλοι για τον πάγκο της Σελεσάο

Το γεγονός ότι η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2014 καθιστά την πολυνίκη του θεσμού ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του καφέ φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο για να καταφέρει η Σελεσάο να προσθέσει το έκτο αστέρι στη φανέλα της (έχει ένα για τα κερδισμένα Μουντιάλ 1958, 1962, 1970, 1994 και 2002) θα πρέπει να δουλέψει σε βάθος χρόνου ξεκινώντας από τώρα.

Η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάνοντας δεκτή την παραίτηση-αποχώρηση του κ. Κάρλος Ντούνγκα, του οποίου το συμβόλαιο ούτως ή άλλως έληγε με το Μουντιάλ 2010, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις περιπτώσεις πέντε υποψηφίων για να τον διαδεχθούν.

Επικεφαλής της λίστας είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2002 με τη Σελεσάο και νυν προπονητής της Παλμέιρας κ. Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο κ. Μάνο Μενέζες των Κορίνθιανς, ο κ. Μουρίσι Ραμάλιο της Φλουμινένσε, ο κ. Ρικάρντο Γκόμεζ και ο κ. Λεονάρντο (φωτογραφία).

Ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας κ. Ρικάρντο Τεξέιρα έχει εκφράσει την επιθυμία του για κάποιον έμπειρο τεχνικό που να γνωρίζει τις απαιτήσεις της εθνικής ομάδας, «να αντέχει και να ξέρει να χειριστεί την πίεση που θα υπάρχει από το γεγονός ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Βραζιλία», όπως τόνισε χαρακτηριστικά προκρίνοντας ουσιαστικά τη λύση του κόουτς Σκολάρι.

Την ίδια στιγμή ο πρώην τεχνικός της Μίλαν κ. Λεονάρντο, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του κ. Ντούνγκα στην Εθνική Βραζιλίας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 1994, δήλωσε ότι «περιμένω κάποια επίσημη πρόταση και θα τεθώ αμέσως στις υπηρεσίες της εθνικής ομάδας». Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία που δημοσιεύονται σε μερίδα του Τύπου, «η συμφωνία με τον Λεονάρντο έχει επιτευχθεί κατά 90%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...