Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μουντιάλ: Για την... παρηγοριά της τρίτης θέσης Ουρουγουάη και Γερμανία


Την... παρηγοριά της τρίτης θέσης του Μουντιάλ θα επιζητήσουν το βράδυ του Σαββάτου (21.30, ΝΕΤ) η Ουρουγουάη και η Γερμανία. Ολλανδία και Ισπανία αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια στους ημιτελικούς για τις δύο ομάδες που τους απομένει απλώς η διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Οι Λατινοαμερικάνοι θέλουν να κλείσουν με νίκη μια ήδη επιτυχημένοι διοργάνωση, ενώ οι Ευρωπαίοι να βρεθούν στην πρώτη τριάδα για τρίτο συνεχόμενο Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί τρεις φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1966 στην Αγγλία το «εύθραυστο» 1-0 υπέρ της Γερμανίας μετατράπηκε σε 4-0 με τρία γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, λόγω μιας «σφαγιαστικής» για τους Ουρουγουανούς διαιτησίας του Τζιμ Φίνεϊ, ο οποίος απέβαλλε άδικα δύο ποδοσφαιριστές στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το 1970 είχαμε τη μοναδική μέχρι… αύριο σύγκρουσή τους σε μικρό τελικό, με τη «Νασιονάλμανσαφτ» να επικρατεί 1-0 και να κατακτά την τρίτη θέση. Το 1986, και πάλι στο Μεξικό, η αναμέτρηση στους ομίλους έληξε 1-1 και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν τελικά στην επόμενη φάση.

Η συνολική παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της Γερμανίας, η οποία έχει έξι νίκες έναντι καμίας (δύο οι ισοπαλίες). Τα «Πάντσερ» παρουσιάζονται πολύ δυνατά και στους μικρούς τελικούς, αφού εκτός από αυτόν του 1970 που προαναφέραμε έχουν κερδίσει και αυτούς του 1934 (2-1 την Αυστρία) και του 2006 (3-1 την Πορτογαλία). Αντιθέτως, η «Σελέστε» έχει ηττηθεί εκτός από το 1970 και το 1954 (1-3 από την Αυστρία).

Ο Όσκαρ Ταμπάρες θα έχει στη διάθεσή του τους Σουάρες, Φουτσίλε και Λουγκάνο που απουσίασαν από τον ημιτελικό και θα τους χρησιμοποιήσει όλους βασικούς, επαναφέροντας το 4-3-1-2. Μοναδική απουσία ο τραυματίας μέσος Λοντέιρο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-1-2): Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Πέρες, Αρέβαλο, Α. Περέιρα, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες.

Πλήρης θα παραταχθεί η Γερμανία, αφού ο Τόμας Μίλερ εξέτισε την ποινή του στον ημιτελικό και επιστρέφει στη βασική εντεκάδα. Ο Γιοακίμ Λεβ θέλει από τους παίκτες του να παρουσιαστούν πιο επιθετικοί σε σχέση με την αναμέτρηση με την Ισπανία και να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Γιάνσεν, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Nelson Mandela Bay Stadium» του Πορτ Ελίζαμπεθ με διαιτητή τον Μεξικανό Μπενίτο Αρτσούντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...