Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εθνική ποδοσφαίρου: Ξεκινάει το ταξίδι!

Το ταξίδι προς τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το Euro 2012 ξεκινάει για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου! Πρώτος αντίπαλος, στο επίσημο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον «γαλανόλευκο» πάγκο, η Γεωργία, σ’ ένα ματς που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στο Καραϊσκάκη (21.45, Mega).
Ο Πορτογάλος προπονητής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, χωρίς να σκέφτεται το εκτός έδρας ντέρμπι της Τρίτης με την Κροατία –τη βασική μας αντίπαλο, λογικά, για την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Σάντος δείχνει να προτιμάει τον Σεϊταρίδη αντί του Βύντρα, στη μοναδική θέση που παρέμεινε «διεκδικσιμη» ως την τελευταία προπόνηση.         Οι υπόλοιποι δέκα είναι λίγο πολύ γνωστοί από τις προηγούμενες ημέρες, αφού κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σηφάκης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος.

Από εκεί και πέρα, στο ρόμβο της τετράδας του κέντρου, ανασταλτικό ρόλο θα παίξει ο Κατσουράνης, επιτελικό ο Σαμαράς, με τους Καραγκούνη και Τοροσίδη να αναλαμβάνουν το αριστερό και δεξί άκρο αντίστοιχα. Τέλος, το φουλ επιθετικό 4-4-2 του Σάντος θα «κλείσουν» ο Σαλπιγγίδης και ο Γκέκας που θα αποτελέσουν τη δύναμη πυρός της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος δεν έχει σταματήσει να συστήνει στους παίκτες του να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους και να κυνηγήσουν το γκολ χωρίς άγχος, έστω και αν δεν έρθει από την αρχή. Σημειωτέον ότι και την Πέμπτη, η κίνηση των εισιτηρίων για το παιχνίδι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν πολύ μικρή, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και το νούμερο των δέκα χιλιάδων φιλάθλων που ακούγεται ότι αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο να ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξο.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ενημερώνει τους φιλάθλους για τον τρόπο εισόδου τους στο Φαληρικό Στάδιο, επισημαίνοντας ότι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα και πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο. Η πλέον αξιοσημείωτη, όμως, παράγραφος της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας είναι αυτή που αναφέρει ότι «οι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η UEFA απέστειλε εγκύκλιο στις ομοσπονδίες-μέλη της και απαγόρευσε τη χρήση βουβουζέλας σε όλες τις διοργανώσεις δικής της ευθύνης. Συνεπώς, στις θύρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα επιτρέπεται η είσοδος κανενός φιλάθλου με βουβουζέλα».
Η προϊστορία
Σημειωτέον ότι η «γαλανόλευκη» έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Η αναμέτρηση της Παρασκευής είναι η 6η μεταξύ των δυο ομάδων και σύμφωνα με την προϊστορία η ελληνική ομάδα είναι αήττητη, αφού έχει σημειώσει μόνο νίκες στα πέντε προηγούμενα ματς.
Η τελευταία συνάντηση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γεωργίας στην τεχνική ηγεσία του οποίου βρίσκεται, διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2005 πάλι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ελληνική ομάδα επικράτησε 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Το ματς εκείνο ήταν το τελευταίο για την προκριματική φάση του Μundial 2006, αλλά η Εθνική ομάδα, παρά τη νίκη της, δεν κατάφερε να προκριθεί αφού δεν ευνοήθηκε από το συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων στον όμιλό της.

Διαιτητής της συνάντησης ορίσθηκε ο Ισπανός Κάρλος Κλος Γκόμες, ο οποίος «σφυρίζει» για πρώτη φορά σε αγώνα ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά:

08/05/1996 Ελλάδα-Γεωργία 2-1 Φιλικός αγώνας
14/10/1998 Ελλάδα-Γεωργία 3-0 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000 (Προκριματικά)
05/06/1999 Γεωργία-Ελλάδα 1-2 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000 (Προκριματικά)
26/03/2005 Γεωργία-Ελλάδα 1-3 Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 (Προκριματικά)
12/10/2005 Ελλάδα-Γεωργία 1-0 Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 (Προκριματικά)
PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...