Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Το “μνημόνιο συμφωνίας” των τριών στον Παναθηναϊκό

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο μόνο αν υπάρχει (από τώρα και για τους προσεχείς 8 μήνες) κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των Γ.Βαρδινογιάννη, Ανδρ.Βγενόπουλου και Ν.Πατέρα. Τούτο αναφέρεται στο “μνημόνιο συμφωνίας” μεταξύ των τριών ανδρών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο του μνημονίου συμφωνίας διέρρευσε λίγο μετά τη γραπτή δήλωση των τριών που διάβασε ο κ.Βγενόπουλος. Και επίσης ότι το κείμενο δεν το υπέγραψαν τελικώς οι τρεις άνδρες που προτίμησαν να δώσουν τα χέρια.

Αναλυτικά η πρώτη σελίδα του κειμένου:

“Μνημόνιο συμφωνίας
Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου του 2010 συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα μεταξύ του Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα.

1. Τα ποσοστά των ανωτέρω στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραμείνουνε ως έχουνε μέχρι την 01.05.2011

2.Θα συμμετέχουμε και οι τρεις στην αύξηση κεφαλαίου των € 15.000.000 στο ποσοστό που έχουμε σήμερα (αναμένεται να διευκρινισθεί η θέση των υπόλοιπων μετόχων).

3. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας θα έχουμε το "call option" να αποδεχθούμε την μείωση κατά 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη την 01.05.2011 μέσω μεγαλύτερης συμμετοχής σε επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όχι σαν δωρεά. Η ανωτέρω αποδοχή μείωσης του ποσοστού του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει από τώρα μέχρι την 01.05.2011 κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα. Εάν δεν υπάρχει καλή πίστη και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας η οποιαδήποτε αλλαγή μετοχικής σύνθεσης είναι άνευ ουσίας.

4. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα αποκηρύξει δημόσια κάθε διχαστική κίνηση που εκπορεύεται από το "περιβάλλον" του και το ίδιο θα κάνουν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας αν προκύψει τέτοιο ζήτημα.

5. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θα προχωρούν σε καμία "δήλωση", "ανακοίνωση" ή "κίνηση" σε ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ χωρίς να τους ζητηθεί από τον Νικόλα Πατέρα για το διάστημα που θα είναι πρόεδρος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...